Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Θεσσαλονικιός μοτοσικλετιστής παρέδωσε γράμμα από τον Παλαιστίνιο συγκάτοικο του ως φοιτητής, στην οικογένειά του στην Ιορδανία (ΦΩΤΟ)

Όταν ο Ηλίας Βροχίδης από τη Θεσσαλονίκη σπούδαζε πληροφορική στις Σέρρες συγκατοικούσε με έναν Παλαιστίνιο, τον Άχμεντ, ο οποίος, μάλιστα, τον αποκαλούσε αδελφό του και καλύτερό του φίλο. Πριν από τρία χρόνια, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν καθώς ο Ηλίας αποφάσισε να κάνει με τη μοτοσικλέτα του τον γύρο της Αφρικής.

Υποσχέθηκε, όμως, στον Άχμεντ, κατά το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα, να περάσει από το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου μένει σήμερα η οικογένειά του και να της παραδώσει ένα δικό του γράμμα. Αυτό συνέβη πριν από λίγες μέρες, οπότε ο Ηλίας πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του Άχμεντ, συναντήθηκε με τον πατέρα, τη μητέρα και τα αδέλφια του και τους έδωσε το γράμμα.

“Δεν είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Είναι όμως δύσκολο να συναντηθούν καθώς δεν μπορούν εύκολα να ταξιδεύουν. Σήμερα ο Αχμέτ βρίσκεται στο Ντουμπάι, όπου εργάζεται και εγώ, σε μία συμβολική κίνηση, πήγα στους γονείς του για να τους μεταφέρω το μήνυμά του” αναφέρει ο Ηλίας Βροχίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με την κίνηση αυτή ολοκλήρωσε και μία υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος, ξεκινώντας το ταξίδι του στην Αφρική, να μεταφέρει γράμματα και φωτογραφίες οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, σε συγγενείς τους στο εξωτερικό.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Μετέφερα έξι εποστολές στην Αλβανία, το Μαρόκο, την Μπουργκίνα Φάσο, τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε και την Παλαιστίνη” λέει και προσθέτει: “η παράδοση στην οικογένεια του Άχμεντ ήταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή της αποστολής μου, που είχε στόχο να δείξω ότι μπορούμε να χτίζουμε γέφυρες και όχι να σηκώνουμε τείχη. Οι γονείς του συγκινήθηκαν και με ένιωθαν και εμένα σαν παιδί τους. Με φιλοξένησαν στο σπιτικό τους και έδειξαν πόσο νοιάζονται για μένα. Όταν έπρεπε να φύγω με γέμισαν με δώρα και με την αγάπη τους. Άλλωστε λιθαράκι λιθαράκι χτίζονται οι γέφυρες και νιώθω ευτυχισμένος που μπόρεσα να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι”.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Από την Ιορδανία, τα εδάφη της Παλαιστίνης και το Ισραήλ ο Ηλίας Βροχίδης επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς, όπως είπε, ύστερα από 30 χώρες στην Αφρική και άλλες 9 που επισκέφθηκε στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, πηγαίνοντας και επιστρέφοντας, “δεν έμενε, λόγω πολέμου, άλλη χώρα” για να πάει εκτός από την Ελλάδα. Έτσι ολοκλήρωσε την τριετή περιπέτειά του στην Αφρική. Φέρνοντας στο μυαλό του όσα είδε και όσα έζησε, μιλά για “τον ρατσισμό μεταξύ λευκών και μαύρων” αλλά και “τις διχόνοιες μεταξύ των ντόπιων πληθυσμών”. Σχολιάζει ότι μπορεί οι άνθρωποι να έχουν ένα πιάτο φαγητό για να φάνε, όμως αν αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Η εκπαίδευση δεν είναι δεδομένη και όλο το σύστημα είναι πολύ φτωχικό.

 

“Δεν μετάνιωσα ούτε μία στιγμή για το ταξίδι” λέει και πλέον σχεδιάζει το επόμενο εγχείρημά του, ένα ταξίδι με μοτοσικλέτα στην αμερικανική ήπειρο μαζί με την Στέλλα Φωτακάκη, λάτρη της μοτοσικλέτας ανωμάλου δρόμου και των εκτός δρόμων διαδρομών. “Ελπίζω το ταξίδι στην Αμερική να είναι μεγαλύτερο από εκείνο στην Αφρική. Μέχρι όμως να το ξεκινήσω θα πρέπει να εργαστώ για μερικά χρόνια στην Ελλάδα ώστε να συγκεντρώσω τα βασικά και να ξεκινήσω στις αρχές του 2018” λέει ο Ηλίας Βροχίδης, ο οποίος περιγράφει τις εμπειρίες του από την Αφρική στο βιβλίο του “27 πανσέληνοι στην Ανατολή” που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Όραμα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!