Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βρετανία: Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου η εκλογή του αντικαταστάτη του Κάμερον

Οι εξελίξεις στους Συντηριτικούς είναι καταιγιστικές, καθώς συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή, έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα η “Commmitteee πήρε απόφαση ο νέος αρχηγός του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το no1 φαβορί για τη θέση του Ντέιβιντ Κάμερον είναι ο τέως δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Παράλληλα, η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων θα κρατήσει μόλις για 48ώρες από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι Τόρις επιθυμούν να υπάρξει σύντομη προεκλογική περίοδος.

Πάντως εκτός του Μπόρις Τζόνσον, ενδιαφέρον για την ηγεσία έχει εκδηλώσει η υπουργός εσωτερικών Τερέζα Μέι, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα και η υπουργός Ενέργειας ‘Αντρεα Λίντσομ.

Τέλος το καταστατικό του  Συντηρητικού Κόμματός αναφέρει ότι, οι βουλευτές των Τόρις θα ψηφίζουν ανάμεσα στους υποψηφίους μέχρι να απομείνουν δυο τελικοί υποψήφιοι, οι οποίοι έπειτα θα αναμετρηθούν στην προτίμηση των μελών του κόμματος, τα οποία και θα έχουν την τελική εκλογή.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!