Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι αναζητήσεις του «Brexit» στο Google: Δείτε τι ψάχνουν οι Βρετανοί μετά το δημοψήφισμα

Το θρίλερ που επικρατούσε κατά την καταμέτρηση των ψήφων στο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. καταγράφηκε και από τον μεγάλο αριθμό αναζητήσεων των βρετανών χρηστών του διαδικτύου στο Google.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα τα ερωτήματα και οι αναζητήσεις για το Brexit εκτοξεύτηκαν στο 250%. Τι είναι Brexit; Τι να ψηφίσω στο δημοψήφισμα; Τι είναι ΕΕ; Ποιες χώρες είναι μέλη της ΕΕ; Τι σημαίνει η έξοδος από την Ευρώπη;

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρία έχει υπάρξει μια κατακόρυφη αύξηση στις αναζητήσεις σχετικά με αιτήσεις για ιρλανδικά διαβατήρια- και, όπως αναφέρει το BBC, οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ αυξήθηκαν πολύ οι αναζητήσεις για «μετακόμιση στο Γιβραλτάρ» από χρήστες στο Λονδίνο.

Τέλος, υπήρχαν ερωτήσεις για τους τρόπους απόκτησης Ιρλανδικού διαβατηρίου, καθώς η χώρα είναι μέλος της Ένωσης, ενώ μια άλλη περίεργη ερώτηση είναι το: “Πού θα αγοράσω χρυσό”.

Το παρακάτω γράφημα είναι από την υπηρεσία Google Trends που είναι προσβάσιμη στο κοινό και την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να δει τις τάσεις που διαμορφώνονται σε συγκεκριμένες χώρες, ή ακόμη και σε όλον τον κόσμο, σε διαφορετικά χρονικά σημεία ιστορικής αναζήτησης στo Google.

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!