Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κάμερον: Παραιτούμαι – Αποχωρώ σε 3 μήνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία της χώρας, ωστόσο όπως συμπλήρωσε αυτό θα συμβεί το επόμενο τρίμηνο, προκειμένου να παραδώσει την εξουσία με ομαλές διαδικασίες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προσδιόρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι δεν θα φύγει αμέσως αλλά ότι θα παραμείνει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση λέγοντας οτι «θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να σταθεροποιηθεί το πλοίο».

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία…χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Κάμερον προσθέτοντας ότι «η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή».

Παράλληλα είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίσει το πότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δήλωσή του έξω από το κτήριο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ο Κάμερον εξέφρασε την άποψη ότι η Βρετανία θα μπορέσει να επιβιώσει εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!