Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

52% το Bremain, 48% το Brexit σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για την Evening Standard, το Bremain προηγείται με 4 μονάδες του Brexit! Η παραμονή στην Ε.Ε. συγκεντρώνει 52% και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση 48%.Η έρευνα διενεργήθηκε με δείγμα 1.592 ερωτηθέντες την Τρίτη και την Τετάρτη έως τις 22:00 το βράδυ αλλά δόθηκε σήμερα, Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης έδωσε ώθηση στη στερλίνα έναντι του δολαρίου, που έφτασε σε υψηλό έξι μηνών.


Υπό τον φόβο να κερδίσει το Brexit στο δημοψήφισμα, χιλιάδες Βρετανοί έσπευσαν σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος προκειμένου να «ξεφορτωθούν» τις λίρες Αγγλίας και να προμηθευτούν ξένα νομίσματα.
Εκτιμήσεις αναλυτών, σε περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ, αναφέρουν πως η αγγλική λίρα θα υποτιμηθεί τουλάχιστον 20%
Θεωρητικά exit polls δεν διενεργούνται παρ’ όλα αυτά hedge funds και επενδυτικές τράπεζες έχουν παραγγείλει ιδιωτικά exit polls για το βρετανικό δημοψήφισμα. Έχοντας στα χέρια τους προβλέψεις του αποτελέσματος από νωρίς οι χρηματιστές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επωφεληθούν πρώτοι από τις μεταβολές στην στερλίνα.

Βremain πάντως «ψηφίζουν» και οι τοπικές και διεθνείς στοιχηματικές εταιρείες.

“Βλέπουμε 60% πιθανότητα η πλειοψηφία των βρετανών ψηφοφόρων να επιλέξει την “παραμονή” στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σημειώνει έρευνα της Citi προς τους πελάτες της. Μια ‘οριακή παραμονή’ (το βασικό μας σενάριο) μπορεί να συνεχίσει να υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα στη Βρετανία και την ΕΕ”.

Οι κάλπες στα 382 κέντρα καταμέτρησης άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) και συνολικά 46,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για το ευρωπαϊκό ή μη μέλλον της χώρας τους.
Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!