Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συνελήφθη 37χρονος που παρενοχλούσε ανήλικα στην Αμαλιάδα

Στα χέρια των Αστυνομικών και Δικαστικών Αρχών της Αμαλιάδας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ένας 37χρονος ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βιασμού και αποπλάνηση ανηλίκου.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πατρίς» την προηγούμενη Δευτέρα 13 Ιουνίου, καθώς είχαν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα ο οποίος είχε προσεγγίσει ανήλικα παιδιά στην Αμαλιάδα.

Οι συντονισμένες έρευνες και η μεθοδικότητα με την οποία κινήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές της Αμαλιάδας απέδωσαν καρπούς και ο παιδόφιλος βρίσκεται πλέον στα χέρια τους.

Καταγγελίες από γονείς

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στην καταγγελία που έκαναν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας οι γονείς ενός 10χρονου κοριτσιού στην Αμαλιάδα, το οποίο προσέγγισε ο 37χρονος, χωρίς ευτυχώς να του κάνει κακό. Οι γονείς ωστόσο αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού, δεν το αποσιώπησαν, αντιθέτως το κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή και βοήθησαν τις Αρχές να εντοπιστεί ο άνθρωπος που προσέγγισε το παιδί τους και ο οποίος ενδεχομένως να επιχειρούσε να προσεγγίσει και άλλα παιδιά με αρρωστημένες διαθέσεις, αφού όπως προκύπτει μάλιστα είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για αποπλανήσεις και βιασμούς ανηλίκων.

Το περιστατικό εκτυλίχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου, όταν ο 37χρονος άρχισε να ακολουθεί ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που περπατούσε στο πεζοδρόμιο κοντά στο σπίτι του σε κεντρικό δρόμο της Αμαλιάδας. Ο 37χρονος το πλησίασε από πίσω, του έπιασε το κεφάλι και προσπάθησε να το φιλήσει. Το παιδί αντέδρασε και άρχισε να τρέχει και ο 37χρονος φοβούμενος προφανώς ότι θα γίνει αντιληπτός, όταν άρχισε το παιδί να φωνάζει τη μητέρα του, τράπηκε σε φυγή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες στην περιοχή, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας προσπάθησαν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από το τρομοκρατημένο παιδί.

«Μίλησαν» οι κάμερες

Ο δράστης είχε γίνει άφαντος, ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, για να εντοπίσουν τις κινήσεις του. Πράγματι οι πρώτες κάμερες που εξετάστηκαν είχαν καταγράψει όλες τις κινήσεις του δράστη, τον ίδιο καθώς και την μπλούζα που φορούσε με τη χαρακτηριστική στάμπα.

Στην πορεία εξετάστηκαν και άλλες κάμερες και όλες τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από τις κάμερες. Η ταυτοποίηση ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, με το κοριτσάκι να αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του 37χρονου τον άνθρωπο που το είχε προσεγγίσει. Σε μία δεύτερη υπόθεση, που είχε φθάσει στις αστυνομικές αρχές, ο δράστης δεν είχε αγγίξει παιδιά, αλλά είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει φωνάζοντάς τα.

Μετά την ταυτοποίηση, αστυνομικές και δικαστικές αρχές κινητοποιήθηκαν αστραπιαία, σε βάρος του 37χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Αμαλιάδας για απόπειρα βιασμού και για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών και χθες το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς την μπλούζα που φορούσε την ημέρα που προσέγγισε τη δεκάχρονη και φέρεται να παραδέχτηκε ότι πλησίασε το παιδί, ωστόσο είπε ότι δεν ήθελε να το βιάσει αλλά ότι ήθελε να το χαϊδέψει και να το φιλήσει.

Ο 37χρονος κατάγεται από την Αμαλιάδα και διαμένει σε χωριό στην περιοχή της Πηνείας και σύμφωνα με τα στοιχεία, πριν από 12 χρόνια περίπου είχε φυλακιστεί για τρεις περιπτώσεις αποπλάνησης και βιασμών ανήλικων αγοριών. Αμέσως μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον Ανακριτή Αμαλιάδας απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί. Αστυνομικές και δικαστικές αρχές καλούν τους πολίτες να καταγγείλουν τυχόν ανάλογα περιστατικά.

 

Πηγή: patrisnews.com

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!