Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Βουλή κάνει έκθεση φωτογραφίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου

του Γιάννη Πολίτη

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, διοργανώνει στο Περιστύλιο του Κοινοβουλίου, έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Ανδρέας Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή”. Η έκθεση γίνειται με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια της έκθεση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια για τη ζωή και το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, θα τελέσει την Πέμπτη 23 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να τονιστεί ότι η έκθεση είναι χρονολογημένη και θα προσπαθήσει να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της σκέψης, του οράματος, των πολιτικών πρωτοβουλιών και των επιτευγμάτων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Από που προέρχονται τα αρχεία

Τα τεκμήρια, προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, κυρίως από το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και της ΕΡΤ, της Τράπεζας της Ελλάδας, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, του Μουσείου Μπενάκη, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, του Κολλεγίου Αθηνών, του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης», του Πειραματικού Σχολείου και του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας κ.ά.

Τέλος η έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016 και θα είναι ανοιχτή προς τους πολίτες.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!