Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σοκ στη Βρετανία: Οπαδός του Brexit επιτέθηκε με μαχαίρι και πυροβόλησε γυναίκα βουλευτή των Εργατικών (ΦΩΤΟ)

Οπαδός του Brexit, o οποίος φώναζε “Πρώτα η Βρετανία”, επιτέθηκε με μαχαίρι και πυροβόλησε τη βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ, στη Μεγάλη Βρετανία, στην βιβλιοθήκη Μπίρστολ, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη Λιντς στην κομητεία του Γιορκσάιρ.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η 41χρονη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ προς ώρας δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας της. Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γιορκσάιρ ανέφερε: «Γνωρίζουμε για το περιστατικό, το οποίο εξετάζουμε».

Τι μεταδίδουν τα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης

Ο βρετανικός Τύπος, αναφέρει ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Παράλληλα, ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο δίκτυο Sky News δήλωσε: «Είναι ακόμα ζωντανή. Υποθέτω ότι είναι ακόμα ζωντανή. Πιστεύουμε ότι είναι εν ζωή, αλλά η κατάστασή της έχει χαρακτηριστεί σοβαρή. Έμοιαζε σαν να ανέπνεε». Τρίτος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε χαρακτηριστικά: Το μόνο που άκουσα ήταν ένα ουρλιαχτό και αμέσως μετά ακούστηκε ένας πυροβολισμός”.

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Στο επεισόδιο εμπλέκονται δύο άνδρες. Ο ένας εκ των δύο επιτέθηκε στην Τζο Κοξ και ο δεύτερος προσπάθησε να τον αφοπλίσει.

Εν τω μεταξύ ένας 56 χρονος  ο οποίος βρισκόταν σε pub που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου έγινε η επίθεση δήλωσε στο Sky News: “Υπήρχε ένας άνδρας που ήταν πολύ γενναίος που προσπαθούσε να ελέγξει έναν άλλο με ένα λευκό καπέλο μπείζμπολ, ο οποίος τράβηξε όπλο μέσα από την τσάντα του”.

Tέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κοξ προσπάθησε να αμυνθεί ενώ ο δράστης της κατάφερνε μαχαιριές.

15-20 λεπτά κράτησε το περιστατικό

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το περιστατικό διήρκησε περίπου 15-20 λεπτά. Μάλιστα τόνισαν ότι ο άνδρας «χτυπούσε και τραβούσε από τα μαλλιά την Κοξ», ενώ ένας «πολύ θαρραλέος άνδρας από ένα καθαριστήριο προσπάθησε να τον συγκρατήσει και δεν μπορούσε να τον σταματήσει γιατί ξαφνικά τράβηξε όπλο. Ήταν ακίνητη όταν εκείνος την πυροβόλησε».

Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος

Τη συμπαράστασή του στη βουλευτή των Εργατικών εξέφρασε ο Συντηρητικός πολιτικός Μπόρις Τζόνσον χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως “απόλυτα φρικιαστικό”. Την ίδια ώρα σοκαρισμένος δηλώνει μέσω Twitter ο Επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Απόλυτα σοκαρισμένος από τις ειδήσεις για την επίθεση κατά της Τζο Κοξ. Οι σκέψεις όλου του Εργατικού Κόμματος είναι μαζί της και με την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Κόρμπιν.

«Πολύ ανήσυχος για τις αναφορές ότι η Τζο Κοξ έχει τραυματιστεί. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην Τζον και την οικογένειά της», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Όπως μεταδίδει το Sky News μετά τον πυροβολισμό της Κοξ, ο επικεφαλής της καμπάνιας «Leave», και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε πως η καμπάνια διακόπτεται προσωρινά. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» την καμπάνια τους και οι υποστηρικτές του «Remain».

«Μόλις έμαθα τα απολύτως τρομακτικά νέα για την επίθεση στη βουλευτή Τζο Κοξ. Οι σκέψεις μου είναι με την Τζο και την οικογένειά της», έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον

Ο τέως επικεφαλής των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του Twitter: «Τρομακτικά και σοκαριστικά νέα για την Τζο Κοξ. Όλες οι σκέψεις μου με κείνη και τον Μπρένταν».

«Μόλις άκουσα γι’ αυτή τη φρικτή επίθεση κατά της Τζο Κοξ. Οι σκέψεις μου σε εκείνη, την οικογένεια και τους φίλους της» έγραψε σε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

Ο Επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP και υπέρμαχου της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Νάιτζελ Φάρατζ. Στο μήνυμά του έγραψε: «Σοκαρισμένος στο άκουσμα της επίθεσης κατά της Τζο Κοξ. Εύχομαι να γίνει καλά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σοκαρισμένος από την «τρομερή επίθεση κατά της Τζο Κοξ». Όπως έγραψε στο Twitter «οι σκέψεις και οι προσευχές μας στο σύζυγο και τα παιδιά τους».

Σημειώνεται ότι η Κοξ εξελέγη στις εκλογές του 2015 στην εκλογική περιφέρεια Μπάτλεϊ και Σπεν και έχει δύο παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόπειρα δολοφονίας της βουλευτή της Κοξ έρχεται μία μόλις εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ.

O Βρετανικός τύπος μεταδίδει ότι οι Αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν 52χρονο άνδρα χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!