Παναγιώτης Μαυρίκος: Το τελευταίο «αντίο» από συγγενείς και φίλους στον εκδότη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, τελείται το μεσημέρι της Δευτέρας (13/06) η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.

Η ταφή του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» θα γίνει στο κοιμητήριο Σχιστού.

Στον Ιερό Ναό έχουν ήδη προσέλθει η μητέρα και η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου, συγγενείς και φίλοι καθώς και ο δικηγόρος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός ήταν ο δικηγόρος όταν ρωτήθηκε για τις εκτιμήσεις του σχετικά με το τι συνέβη στην Αττική Οδό την περασμένη Πέμπτη.

Δείτε τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο βίντεο που ακολουθεί:

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 42 ετών, όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε την Πέμπτη 9 Ιουνίου τυλίχτηκε στις φλόγες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Εν τω μεταξύ, μετά από περίπου δυόμιση ώρες αυτοψίας που διενεργήθηκε χθες στο όχημα, οι εμπειρογνώμονες έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία, με τα οποία θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι, της υπόθεσης.

Ο ειδικός εξεταστής σε θέματα ιχνών εργαλείων, Γιώργος Ραφτογιάννης και ο πρώην υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, νομικός σύμβουλος Πυρασφαλείας και πολιτικής προστασίας, Νίκος Διαμαντής εξέτασαν εξονυχιστικά τη Porsche Cayenne.

Παράλληλα αναλύονται τα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα και όλα αυτά μαζί φέρεται – σύμφωνα με εφημερίδα να ενισχύουν τις υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

«Το στοιχείο που ενισχύει αυτό το σενάριο είναι το γεγονός ότι η φωτιά φαίνεται να τύλιξε πρώτα τη θέση του οδηγού.

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτογιάννη, σε βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα “μια γυμνή κάθετη φλόγα στην καμπίνα του οχήματος, στις μπροστινές θέσεις, προτού υπάρξει φωτιά στο εμπρόσθιο μέρος ή αλλού“.

Σε ότι αφορά το σενάριο της δολιοφθοράς, ο κ. Ραυτογιάννης διευκρίνισε ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός μπορεί να είναι και μη ανιχνεύσιμος, όμως η δολιοφθορά (όπως για παράδειγμα, η επέμβαση σε σωληνάκια τροφοδοσίας) μπορεί να διαπιστωθεί».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι «οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους νέο φωτογραφικό υλικό, το οποίο δείχνει εξαρτήματα και τμήματα της Porsche Cayenne να πέφτουν φλεγόμενα στο έδαφος, ακριβώς κάτω από την καμπίνα… Οι αστυνομικοί επιχειρούν να διαπιστώσουν αν είναι δυνατή η διαρροή σε σημείο κάτω από την καμπίνα δίχως ανθρώπινη παρέμβαση».