Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

#Θα είμαι και εγώ στο Σύνταγμα: Απλοί πολίτες εξηγούν γιατί θα πάνε στην πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση (ΦΩΤΟ)

Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, όπως αναφέρουν, για όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του.

«Μια συγκυβέρνηση, η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία», όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Επίσης, οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι «το #παραιτηθείτε απαντά στα σημερινά προτάγματα απλώνοντας το χέρι σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται εξαπατημένος από τα αδίστακτα ψεύδη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Το #παραιτηθείτε έλαβε αμέσως κινηματικά χαρακτηριστικά. Η πρωτοβουλία τους αγκαλιάστηκε από χιλιάδες πολίτες και οδήγησε στην διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής κατάστασης, η οποία σύμφωνα με αρκετούς από τους διοργανωτές μπορεί να οδηγήσει σε θεαματικές εξελίξεις.

Mέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε το ρεπορτάζ, στη σελίδα των διοργανωτών στο Facebook, έχουν δηλώσει συμμετοχή χιλιάδες πολίτες, με την τάση να είναι αυξητική, ενώ το hashtag της εκδήλωσης στο twitter παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα με περισσότερες από 6.000 ημερήσιες αναφορές!

Η κινητοποίηση τους μέσω του διαδικτύου δημιούργησε εκνευρισμό στην κυβέρνηση αλλά και αμηχανία σε αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος υποστήριξε ότι η κινητοποιήσεις τους κινούνται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, ενώ υπήρξαν, επίσης, δηλώσεις που τους χαρακτήριζαν ως κίνημα της «κατσαρόλας».

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας σε απάντηση του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επιτεθεί εκ νέου στο κίνημα των «Παραιτηθείτε» χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιάς» κατεύθυνσης.

Αυτό δεν φάνηκε να τους πτοεί και συνέχισαν να κάνουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αυτό που ξεκίνησαν. Δηλαδή, να προωθούν την πρωτοβουλία τους και να επιχειρηματολογούν για αυτή.

Χαρακτηριστικές ήταν οι απαντήσεις που είχε δώσει ένας από τους συνδιοργανωτές της συγκέντρωσης, ο Παναγιώτης Κωστούλας, ερωτηθείς για τις απόψεις που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης αλλά και για το πρωτοσέλιδο της “Αυγής” που έβλεπε “ομάδα Γεωργιάδη” πίσω από το κίνημα.

«Έχει τρομερό ενδιαφέρον ότι μας κατηγορούν ως κίνημα της κατσαρόλας οι ίδιοι περίπου άνθρωποι που βρίσκονταν το 2011 στο Σύνταγμα και βγάζαν διαπρύσιους λόγους στο περίφημο κίνημα των Αγανακτισμένων μέσα στο οποίο υπήρχαν κατσαρόλες, αλλά δεν υπήρχαν μόνο κατσαρόλες. Υπήρχαν και κρεμάλες, υπήρχαν και ακραία αντικοινοβουλευτικά συνθήματα. Τα θεωρώ άκρως υποκριτικά όλα αυτά. Δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε κατσαρόλες, ούτε κρεμάλες, ούτε τίποτα από όλα όσα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, στην δική μας πρωτοβουλία. Είμαι μια δημοκρατική, ειρηνική συγκέντρωση, η οποία μέσα στο πλαίσιο του συντάγματος και του νόμου θέλει να εκφράσει αυτό το συγκεκριμένο αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Παιδείας επανήλθε χαρακτηρίζοντας κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση της ΝΔ, που διοργανώνεται από ακροδεξιά στοιχεία, ενώ είναι αναμενόμενο ότι οι νέες αυτές δηλώσεις θα προκαλέσουν νέες αντιδράσεις

Λίγες ημέρες πριν την πραγματοποιήση της συγκέντρωσης, ένας εκ των διοργανωτών της πρωτοβουλίας, ο Μάνος Επιτροπάκης ζήτησε από τα μέλη που απαρτίζουν την κοινότητα, η οποία έχει δημιουργηθεί για την προώθηση της πρωτοβουλίας στο Facebook, να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους οι ίδιοι έχουν αποφασίσει να πάνε στη συγκέντρωση.

Μέσα σε λίγη ώρα, πολλά ήταν τα μέλη της κοινότητας που απάντησαν, εξηγώντας ο καθένας τους λόγους για τους οποίους θα δώσει το παρών στη συγκέντρωση της Τετάρτης.

Δείτε ορισμένες από τις απαντήσεις που δόθηκαν από μέλη που υποστηρίζουν το #Παραιτηθείτε

 

Πηγή Εφημερίδα Επένδυση

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!