Ετοιμάζουν δημοψήφισμα με φόντο την αναθεώρηση του Συντάγματος

Με κόλπα και επικοινωνιακά τρικ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. προσπαθεί για άλλη μία φορά να «υφαρπάξει» την ψήφο των Ελλήνων και να αποσβέσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που το τελευταίο διάστημα ξεχειλίζει. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δεν απέκλεισε σήμερα, Τρίτη (07/06/2016) το ενδεχόμενο να διενεργηθεί δημοψήφισμα σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μιλάμε για μια κυβέρνηση ταχυδακτυλουργών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείσα, αν υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση, οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση να τεθούν σε δημοψήφισμα, ώστε να μπει στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας το περιεχόμενο των αλλαγών στο Σύνταγμα ή ακόμη και του εκλογικού νόμου, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «αυτό δεν έχει συζητηθεί ή αποφασιστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται».

Η δήλωση αυτή της κυρίας Γεροβασίλη περί δημοψηφίσματος, μόνο τυχαία δεν είναι.

Σε αυτό το timing, οπότε καταγράφεται και επισήμως η δημοσκοπική «κατρακύλα» της κυβέρνησης, με ανοικτά τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού, περί πρόωρων εκλογών και περί σχηματισμού Οικουμενικής, η κυβέρνηση «σερβίρει» στο προσκήνιο της πολιτικής ατζέντας ένα νέο δημοψήφισμα με πρόσχημα τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συσπειρώσει την εκλογική του δεξαμενή και να επιχειρήσει έμμεση ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Όποιο κι αν θα είναι εν τέλει το ερώτημα του δημοψηφίσματος, όποια κι αν είναι η απάντηση του ελληνικού λαού, ο κ. Τσίπρας – για άλλη μία φορά – θα ισχυριστεί ότι έχει νωπή την λαϊκή εντολή, για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα επιβολής και ολοκλήρωσης τςη μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί.

Μιλάμε για πρωτοφανή επικοινωνιακή φιέστα προκειμένου να επιτευχθεί η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.