Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Παγκόσμιος θρήνος: Έφυγε από τη ζωή ο Μοχάμεντ Άλι! (ΦΩΤΟ)

Σε ηλικία 74 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο θρύλος της πυγμαχίας παγκοσμίως, Μοχάμεντ Άλι.

«Μετά από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών» αρκέστηκε να πει συγκλονισμένος ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπομπ Γκάνελ.
Τις τελευταίες ημέρες ο μεγάλος αθλητής ο οποίος μάλιστα είχε εμπνεύσει και το Χόλιγουντ και είχε γίνει ταινία η ζωή του, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Είχε μία αδελφή και τέσσερις αδελφούς και προερχόταν από μία φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του έφτιαχνε φωτεινές επιγραφές και η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Ξεκίνησε το μποξ στα δώδεκά του χρόνια και μάλιστα ήταν αποφασισμένος για πρώτη φορά να υψώσει τη φοβερή γροθιά του σε αυτή την ηλικία όταν κάποιος του έκλεψε το ποδήλατο. Όταν απευθύνθηκε στην Αστυνομία, ένας αστυνομικός του είπε ότι αν θέλει να δώσει ένα… μάθημα στον δράστη, θα έπρεπε πρώτα να μάθει να παίζει μποξ. Και έτσι και έγινε. Ο Μοχάμεντ Άλι κέρδισε έξι χρυσούς τίτλους στο Κεντάκι, δύο εθνικούς τίτλους «Χρυσά γάντια», πολλές αθλητικές διοργανώσεις ενώ το 1960 κέρδισε μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς της Ρώμης. Ήταν ακόμα ανήλικος όταν κατάφερε να κατακτήσει 100 νίκες και μόλις πέντε ήττες. Ο Αλί υποστηρίζει στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 1975 πως όταν επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης πέταξε το χρυσό του μετάλλιο σε ποτάμι στο Οχάιο όταν κάποιος που θεωρούσε φίλο αρνήθηκε να τον σερβίρει σε εστιατόριο που ήταν μόνο για… λευκούς και τότε μάλιστα, όπως περιέγραφε, να παλέψει με λευκό γκάνγκστερ. Η καριέρα του έκλεισε οριστικά το 1981 έχοντας κατακτήσει 56 νίκες και μόνο 5 ήττες. Κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών και φυσικά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.

Ο Αλί είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε επτά κόρες και δύο γιους.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!