Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας οι… «δαγκάνες» (ΦΩΤΟ)

Δαγκάνες στους τροχούς των αυτοκινήτων τους θα βλέπουν από σήμερα οι οδηγοί που παρκάρουν παράνομα μπροστά σε ράμπες για ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών, σε πεζοδρόμους ή πάνω σε πλατείες της Αθήνας.

Η εκστρατεία κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης ξεκινά με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, ώστε να πάρουν το μάθημά τους εκείνοι οι οδηγοί που δεν παραδειγματίζονται με μια απλή κλήση.

Με τις δαγκάνες τα οχήματα θα ακινητοποιούνται και έτσι οι οδηγοί θα πρέπει να πληρώσουν επί τόπου πρόστιμο, προκειμένου η δημοτική αστυνομία να τις αποσύρει από τους τροχούς και να μπορέσουν να ξεπαρκάρουν.

«Το να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του στη μέση μιας πλατείας ή σε ράμπα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν είναι ανάγκη, είναι κακή νοοτροπία», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε δημοσιογράφους.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του  ανέφερε ότι σκοπός του αυστηρού αυτού μέτρου είναι η προστασία του ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενώ έκανε λόγο για εμπεδωμένες κακές νοοτροπίες δεκαετιών που πρέπει να εκλείψουν.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!