Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βράβευση μαθητών από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες σε εκδήλωση για την βράβευση μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διαγωνίστηκαν στην έκθεση και στη ζωγραφική με θέμα: «Το λιμάνι του Πειραιά καθρεφτίζεται στα μάτια των παιδιών του».

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016.
Η αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του Ε.Β.Ε.Π., πλημμύρισε από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, τα οποία με τις εκθέσεις και τη ζωγραφική τους, ανέδειξαν την αγάπη τους για τον Πειραιά. Η αξιολόγηση των εκθέσεων και σχεδίων των παιδιών πραγματοποιήθηκε  από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Πειραιά.

Τους μαθητές βράβευσαν, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης και o Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε ομιλία του, τόνισε:

«Ο θεσμός των Ημερών Θάλασσας ξεκίνησε πέρυσι, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας είχε αναθέσει ως πόλη τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.  Για πρώτη φορά, έγινε μια καλή προσπάθεια, υλοποιήσαμε ένα 3ημερο εκδηλώσεων, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού, αθλητικού περιεχομένου. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι οι Ημέρες Θάλασσας δεν διοργανώνονται αποκλειστικά από τον Δήμο Πειραιά, αλλά από την πόλη του Πειραιά. Με φορείς από όλους τους κλάδους, με τη συμμετοχή των δημοτών, τους εμπόρους, τα επιμελητήρια, συλλόγους και οργανισμούς. Είναι θετικό, όλοι μαζί να υλοποιούμε σημαντικά εγχειρήματα και πρωτοβουλίες. Πιστεύω πως η διέξοδος του Δήμου και της πόλης είναι η συμμετοχή των πολιτών, των παιδιών μας, των μεγαλυτέρων. Από κοινού να υλοποιούμε δράσεις και όχι να τα περιμένουμε όλα  από έναν φορέα είτε είναι Δημοτική Αρχή είτε κυβέρνηση είτε φορείς  είτε η Περιφέρεια και να παραμένουμε απαθείς. Σημασία έχει η συμμετοχή και η συνέργεια. Η εποχή είναι τόσο δύσκολη για τη χώρα αλλά και την πόλη μας, που αν δεν υπάρξουν τέτοιου είδους συνέργειες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Πέρυσι δεσμευτήκαμε και το υλοποιούμε,  ότι ο Πειραιάς θα γιορτάζει κάθε χρόνο τις Ημέρες Θάλασσας. Έχουμε ξαναπεί ως Δημοτική Αρχή και οι Πειραιώτες το πιστεύουν,  ότι με βάση την ιστορία της πόλης, το παρόν και το μέλλον του Πειραιά,  πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα. Είτε αυτό αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας είτε αφορά την καθημερινότητα, τη διασκέδαση μας. Η θάλασσα μας δίνει όλες αυτές τις δυνατότητες. Για εμάς είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να γιορτάζουμε από εδώ και στο εξής τις Ημέρες Θάλασσας. Έτσι και φέτος, αυτό το δεκαήμερο, προσφέραμε ποικίλες εκδηλώσεις. Οι δημότες το χαίρονται και εμείς κάθε χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι. Ελλείμματα υπήρχαν και πέρυσι όπως και φέτος, αλλά ας μην μένουμε στα αρνητικά.  Οφείλουμε να χαιρόμαστε τις ωραίες στιγμές, την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή. Αυτός είναι ο σκοπός και το λέω ειδικά για τα παιδιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο καθώς συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό  των Ημερών Θάλασσας. Πέρυσι με  διαγωνισμό φωτογραφίας, φέτος με διαγωνισμό ζωγραφικής και έκθεσης. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν.  Βεβαίως οι νικητές έχουν πολλά μπράβο,  αξία ωστόσο έχει η συμμετοχή και όχι οι βραβεύσεις. Η στόχευσή μας δεν είναι να βραβεύουμε μόνο τους νικητές άλλα και  όσους συμμετείχαν. Θέλω να πιστεύω ότι κάθε χρονιά, επειδή το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τον θεσμό, θα το ανοίξουμε περισσότερο, θα το οργανώνουμε όχι μόνο από τον Δήμο Πειραιά, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Το έχω συζητήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που από κοινού προσπαθούμε για το καλύτερο της πόλης και έχουμε εποικοδομητική συνεργασία. Θέλουμε η ευρύτερη περιοχή το Πειραιά, το Κερατσίνι, η Νίκαια, ο Κορυδαλλός, να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην πόλη μας. Είμαι βέβαιος ότι ο Πειραιάς θα αλλάξει προς το καλύτερο. Όχι γιατί έχει απαραίτητα ικανότερη Δημοτική Αρχή από τις προηγούμενες. Πιστεύω πως έφτασε η ώρα, ο χρόνος, η πόλη του Πειραιά, να πάει μπροστά. Οι προϋποθέσεις της πόλης μας, του Δήμου μας,  είναι απεριόριστες και πολύ μεγάλες. Πιστεύω ότι με το λιμάνι, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, ήρθε η ώρα να αλλάξει ο Πειραιάς. Θέλει υπομονή, επιμονή. Μπορεί η αλλαγή αυτή να μην είναι διακριτή αυτή τη στιγμή από τους δημότες και τα παιδιά. Συντελούνται σημαντικά έργα και θα γίνουν ακόμα περισσότερα, ώστε να πούμε ότι σε 2,3 χρόνια η πόλη αυτή θα είναι πιο κοντά σε αυτό που όλοι οι Πειραιώτες ονειρευόμαστε. Πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε. Μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, με καλύτερο κυκλοφοριακό, που να προσελκύει τουρίστες. Μια πόλη που να αξιοποιεί τη θάλασσα και τις ευκαιρίες που προσφέρει σε όλους τους τομείς. Μια πόλη που θα αναπτυχθεί οικονομικά Φυσικά, όλα αυτά για να γίνουν, θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η χώρα. Να μπει σε μια διαφορετική τροχιά, να βγει από τον δύσκολο κύκλο των τελευταίων 6 ετών που μας ταλαιπωρεί. Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, ότι αυτές οι γενιές των παιδιών που βρίσκονται εδώ, αποτελούν ελπίδα για τη χώρα και την πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής, αρκετοί εκ των οποίων είναι στενοί μου συνεργάτες. Ευχαριστώ το Επιμελητήριο και δεσμεύομαι ότι κάθε χρόνο οι Ημέρες Θάλασσας θα είναι ακόμη καλύτερες. Να έχετε μέσα σας τη βεβαιότητα αλλά και την πίστη ότι αυτή η πόλη οδεύει σταδιακά σε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!