Πούτιν σε Τσίπρα: “Οι συγκυρίες είναι δύσκολες αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές” (VIDEO)

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε στις 18:25 ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατευθύνθηκε πεζή από το Προεδρικό Μέγαρο προς το Μέγαρο Μαξίμου, συνοδεία των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας, καθώς επίσης και της ρωσικής αντιπροσωπείας. Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Βλάντιμιρ Πούτιν στα σκαλιά της εισόδου του Μεγάρου Μαξίμου, όπου και τον καλωσόρισε θερμά, για να κατευθυνθούν εν συνεχεία στο πρωθυπουργικό Γραφείο και να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Τον Ρώσο Πρόεδρο συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, αναμένεται να επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων και της προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό, β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντριμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε λόγο για δύσκολες συνθηκες αλλά καλές προοπτικές και τόνισε ότι “πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο χωρών σε οικονομικό επίπεδο με καλά αποτελέσματα” και ζήτησε συνεργασία όχι μόνο στους τομείς της ενέργειας αλλά και στην υψηλή τεχνολογία.

Δείτε το βίντεο