«Στρατός» από μέλισσες κυνηγά αυτοκίνητο για να απελευθερώσει τη βασίλισσά του

Η ιστορία που ακολουθεί αποτελεί το πιο πειστικό παράδειγμα του πόσο πιστές είναι οι μέλισσες τη βασίλισσά τους, αλλά και του τι είναι διατεθειμένες να κάνουν για να τη βοηθήσουν, όταν νιώσουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Βρισκόμαστε στην πόλη Haverfordwest της Ουαλίας όπου η ζωή συνήθως κυλά ήρεμα και χωρίς πολύ έντονες συγκινήσεις. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όταν για παράδειγμα η βασίλισσα μέλισσα παγιδεύεται μέσα σε ένα IX και χιλιάδες άλλες μέλισσες αποφασίζουν με κάθε κόστος να την ελευθερώσουν, το Haverfordwest αποκτά ενδιαφέρον και… ζωή.

Η Χόβαρθ αδυνατούσε να αντιληφθεί τι είχε πάει στραβά. Και δεν το αντιλήφθηκε ούτε την επόμενη, ούτε τη μεθεπόμενη ημέρα, παρότι οι μέλισσες εξακολουθούν να κυνηγούν το αυτοκίνητό της.

Τελικά ζήτησε βοήθεια και την έλαβε από συμπολίτες της που είχαν μια παραπάνω οικειότητα με τα συμπαθή, αλλά και ελαφρώς επικίνδυνα έντομα. Σύμφωνα με το CNN, έπειτα από πολιορκία 48 ωρών, οι μέλισσες άφησαν ήσυχη την Χόβαρθ. Ποτέ δεν μάθαμε, ωστόσο, τι απέγινε η βασίλισσα…