Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εορτάστηκαν τα 25α γενέθλια του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» (ΦΩΤΟ)

Ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, θάρρους,  αγώνα, αλληλεγγύης και νίκης προς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, έστειλαν από την εκδήλωση των 25 χρόνων  του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η Πρόεδρός του, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παιδιά που βγήκαν νικητές ζωής δίνοντας τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο, μητέρες άρρωστων παιδιών, εθελοντές και ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκης Ρούβας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, παρουσία  του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου κι ευλογήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, έδωσαν το «παρών» πάνω από 900 επιστήμονες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών,  πολιτικοί και διπλωμάτες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, υποστηρικτές, φίλοι και συνεργάτες του  Συλλόγου και πολλά αποθεραπευμένα παιδιά με τις οικογένειές τους.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της επεσήμανε: «Σήμερα, το μήνυμα αυτού του αγώνα, το μήνυμα που τα παιδιά μας δίνουν με τη θαρραλέα νίκη τους απέναντι σε έναν πολυπρόσωπο εχθρό, μοιάζει περισσότερο από ποτέ επίκαιρο: «Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό! Αρκεί να πιστέψει κανείς σε αυτό, να αγωνιστεί γι’ αυτό και να προσπαθήσει σκληρά για να το πετύχει!» είπε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη, αρχίζοντας την ομιλία της, και συνέχισε: « Αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και μπορεί να γίνει σήμερα μήνυμα μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας. Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Πάντοτε όμως υπήρχε η πίστη στο στόχο που μας έδινε δύναμη να προχωρήσουμε, η αγάπη μας για τα παιδιά που μας ζέσταινε την καρδιά και η υπόσχεση που είχαμε δώσει στους γονείς πως μαζί θα νικήσουμε!».

Και ο Αρχιεπίσκοπος ανεβαίνοντας στο βήμα επεσήμανε: «Δεν θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σταθμό της ιστορίας της ιατρικής, της ιστορίας  του εθελοντισμού και της ιστορίας της αγάπης. Και πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ψυχή και οι προσπάθειες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.. Κάθε φορά που έρχομαι σ΄αυτό το χώρο δε φεύγω μόνο συγκινημένος με πληρότητα συναισθημάτων, αλλά κουβαλάω μαζί μου τις αθάνατες λέξεις ελπίδα και όραμα!».

Τη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και προσωπικά της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη εξήραν επίσης στον χαιρετισμό τους ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας,  μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος των Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης και η βουλευτής του ΚΚΕ κα Λιάνα Κανέλλη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!