Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

46 δις το χρόνο θα γλιτώσουν οι Αμερικανοί με τη βοήθεια της καμηλοπάρδαλης. Δείτε γιατί…

Το άνωθεν είναι το κόστος για την αμερικανική οικονομία από τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι περί των 70 εκατ. ασθενών με υψηλή πίεση εξαιτίας του κόστους της φαρμακευτικής αγωγής τους και την ανάγκη να απουσιάζουν κάποιες μέρες από την εργασία τους.

Ένας στους τρεις ενήλικες Αμερικανούς έχει πρόβλημα με την υψηλή πίεση του.

Πώς όμως μία καμηλοπάρδαλη αποτελεί μέρος της πιθανής λύσης του προβλήματος;

Η καμηλοπάρδαλη είναι ένα ιδιαίτερο ζώο, το οποίο επιβιώνει με την ανάγκη η καρδιά της να χρειάζεται να μεταφέρει αίμα στον εγκέφαλο του ζώου, ο οποίος βρίσκεται δύο μέτρα μακριά από αυτή.

Έτσι μία καμηλοπάρδαλη χρειάζεται ιδιαίτερα ισχυρή καρδιά και υψηλή πίεση για να φτάσει το αίμα σε κάθε σημείο του τεράστιου κορμιού της.

Σε σύγκριση που έγινε στα γονίδια των οκάπι, του κοντού συγγενή των καμηλοπαρδάλεων και σε αυτά των υψηλών ξαδελφών τους, βρέθηκε ότι εμφανίζονται κάποιες αλλαγές στα γονίδια που είναι υπεύθυνα για το σχήμα του σώματος και το κυκλοφορικό σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι η γενετική αλλαγή που οδήγησε σε ψηλούς λαιμούς συνέβη σταδιακά.

Τώρα, η ιδιαιτερότητα στο μυοσκελετικό και καρδιακό σύστημα των καμηλοπαρδάλεων πιστεύεται ότι κρύβει το φάρμακο της θεραπείας των παρενεργειών της υψηλής πίεσης στους ανθρώπους, αφού η καμηλοπάρδαλη ζει με υψηλή πίεση χωρίς να παθαίνουν ζημιά τα όργανά της.

Πάντως, σύμφωνα με το Business Insider, επιστημονικά ακόμα δεν έχει απαντηθεί πειστικά το ερώτημα γιατί χρειάστηκε να μακρύνει δραστικά ο λαιμός μίας καμηλοπάρδαλης.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!