«ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟ!»: Η Βλαχοπούλου και ο θαυμαστής που την άφησε άφωνη
«ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟ!»: Η Βλαχοπούλου και ο θαυμαστής που την άφησε άφωνη. Η Ρένα στα δίχτυα ενός γόη με αδυναμία στο κέντημα!
«ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟ!»: Η Βλαχοπούλου και ο θαυμαστής που την άφησε άφωνη. Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου είναι γεμάτη με αξέχαστες στιγμές και ιστορίες από τα παρασκήνια, που συχνά είναι τόσο ενδιαφέρουσες όσο και οι ίδιες οι ταινίες. Ο Γιάννης Δαλιανίδης, ένας από τους πιο επιδραστικούς σκηνοθέτες της εποχής, μοιράστηκε συχνά προσωπικά περιστατικά που ρίχνουν φως στις προσωπικότητες των ηθοποιών του και στις ξεκαρδιστικές καταστάσεις που προέκυπταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Το παρακάτω απόσπασμα, το οποίο αφηγήθηκε ο ίδιος ο Δαλιανίδης, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ζωντάνιας που κυριαρχούσε στο πλατό, φανερώνοντας παράλληλα μια απρόοπτη συνάντηση της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου με έναν θαυμαστή της.
«ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟ!»: Η Βλαχοπούλου και ο θαυμαστής που την άφησε άφωνη
«Γυρίζω στην πλαζ της Αγίας Τριάδας, στη Θεσσαλονίκη, μια σκηνή της ταινίας “Κάτι να καίει”. Ανάμεσα στον κόσμο που μαζεύτηκε και παρακολουθούσε το γύρισμα είναι κι ένας ωραίος νεαρός κύριος, που μοιάζει να είναι κάτι παραπάνω από θαυμαστής της Ρένας. Η οποία Ρένα ασχολείται μ’ ένα εργόχειρο για να περνά η ώρα μέχρι να έρθει η σειρά της για το γύρισμα. Δίπλα της μια φίλη της.
Η Ρένα γυρίζει και τη ρωτάει: – Τι κοιτάζει αυτός; – Σε γνώρισε φαίνεται. – Καλέ, τι με γνώρισε… Αυτός έχει λυσσάξει να κοιτάζει. Δεν βγάζει τα μάτια του από πάνω μου. – Θα του αρέσεις. – Λες μωρή; Για φέρε το μέικ απ. – Θα βάλεις κι άλλο; – Μην τον χάσουμε τον κούκλο, κυρά μου!

Εκείνη τη στιγμή, καταφτάνω και της λέω: – Άντε Ρένα, είμαστε έτοιμοι. Γυρίζει και μου λέει με τρόπο: – Δεν γυρίζεις, ψυχή μου, κάτι άλλο, υπάρχει λόγος. – Τι λόγος, Ρένα; – Σοβαρός. – Τι σοβαρός δηλαδή; – Κοίτα απέναντι και θα καταλάβεις.
Γυρίζω και βλέπω να μας χαμογελάει ένας πολύ ωραίος άντρας. Πρέπει να προσθέσω ότι εκείνο τον καιρό η Ρένα ήταν τελείως ελεύθερη. – Τι θέλει αυτός, μπορείς να μου πεις; – Θαυμαστής. Έχει λυσσάξει να κοιτάει. Και είναι πολύ ο τύπος μου. Σε παρακαλώ, πήγαινε να γυρίσεις καμιάν άλλη σκηνή και σε λίγο έρχομαι. Έτσι ψυχή μου;
Διαβάστε επίσης:
Άρης Μαλιαγρός: Ο «κύριος με το μονόκλ» που ξεχώριζε στη σκηνή
Ποιος μπορεί να χαλάσει χατίρι της Ρένας. Φεύγω. Πηγαίνω να γυρίσω μια σκηνή στο χώρο του εστιατορίου και σε λίγο τη βλέπω να έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μου, τραβώντας τα μαλλιά της.
– Τι έπαθες, κορίτσι μου; της λέω. – Γιάννη μου, δυστυχία. – Τι έγινε, γνωρίστηκες με το θαυμαστή; – Που να μην έσωνα. – Γιατί, βρε Ρένα μου; – Γιατί ο θαυμαστής… – Ήταν αναιδής; – Όχι… Ήταν θαυμάστρια. Με κοίταζε κι εγώ νόμιζα, η τρελή, ότι του άρεσα σαν γυναίκα, αλλά αυτός ξέρεις γιατί με κοίταζε; – Πού να ξέρω… – Γιατί κεντούσα. Ήθελε να του μάθω σταυροβελονιά. Και από φωνή… σοπράνο. Τύφλα να ‘χει η Κάλλας».