Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Φοιτητικές εκλογές: Άγνωστοι εισέβαλαν στην Πάντειο, τη Νομική και το Παιδαγωγικό για να σταματήσουν τις εκλογές

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Νομική, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Παιδαγωγικό το μεσημέρι της Τετάρτης όταν νεαροί εισέβαλαν προκειμένου να σταματήσουν τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί φώναξαν συνθήματα και προκάλεσαν ζημιές πριν τελικά τραπούν σε φυγή, ενώ υπήρξαν και έντονες αντεγκλήσεις με φοιτητές που περιφρουρούσαν τη διαδικασία.

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στο κτήριο της Νομικής 

Ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων εισέβαλε στο κτήριο από την είσοδο της οδού Μασσαλίας και κραδαίνοντας αλυσίδες έκανε «γυαλιά-καρφιά» τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση υπήρξε και ένας τραυματίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αγνωστών στοιχείων δράστες φώναζαν «μόνο τις παρατάξεις {σ.σ. χτυπήστε), όχι τους φοιτητές»

Η διαδικασία των εκλογών, ωστόσο, συνεχίζεται κανονικά.

Επεισόδια με κουκουλοφόρους και στο Παιδαγωγικό

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το Παιδαγωγικό στην οδό Ναβαρίνου και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές.

Περίπου είκοσι άτομα φορώντας κράνη στο κεφάλι τους και κρατώντας ξύλα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτήριο. Φοιτητές προσπάθησαν να τους απομακρύνουν και τότε εκείνοι απάντησαν πετώντας πέτρες και μπογιές.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους με την χρήση πυροσβεστήρων τους απομάκρυναν από την περιοχή. Στο σημείο κατέφθασαν και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακυρώνονται οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο

Λίγη ώρα αργότερα άγνωστοι εισέβαλαν στο Πάντειο και σύμφωνα με πληροφορίες πήραν τις σφραγίδες της εκλογικής διαδικασίας.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η διαδικασία των εκλογών στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είναι στον αέρα και οδεύει προς ακύρωση καθώς έχει αποχωρήσει ήδη η Πανσπουδαστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που μπήκαν στο Πάντειο και πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προπηλάκισαν τους φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!