Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πάρος: Τουριστικό σκάφος έπεσε πάνω σε δύο ιστιοφόρα (ΦΩΤΟ)

Τουριστικό σκάφος, με 24 επιβάτες και 14 μέλη πλήρωμα, προσέκρουσε το απόγευμα της Κυριακής σε δύο ιστιοφόρα, τύπου καταμαράν, τα οποία βρίσκονταν δεμένα στον προβλήτα, ανατολικά του λιμανιού της Παροικιάς Πάρου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στα δύο ιστιοφόρα δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή επιβαίνοντες. Το τουριστικό σκάφος προσέκρουσε στα δύο ιστιοφόρα κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον προβλήτα.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης. Διαπιστώθηκε στο ένα ιστιοφόρο καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών, καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στον δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

Στο δεύτερο ιστιοφόρο διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φρακτή, καθώς και της πρωραίας δοκού.

Τέλος, αναφορικά με το τουριστικό σκάφος διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

Πηγή φωτό: cyclades24.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!