Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βρώμικα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ λόγω απεργίας των καθαριστριών

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία εκπέμπουν περίπου 750 λεωφορεία του ΟΑΣΑ τις τελευταίες ημέρες καθώς κινούνται χωρίς να έχουν προηγουμένως καθαριστεί.

Κι αυτό γιατί οι καθαρίστριες σε σε τέσσερα μεγάλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, του Ελληνικού, του Βοτονικού, της Ανθούσας και των Λιοσίων, απεργούν.

Ειδικότερα, η εργολαβική εταιρία η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό των οχημάτων στα συγκεκριμένα αμαξοστάσια οφείλει σημαντικό μέρος των αποδοχών τους στις καθαρίστριες παρά το γεγονός ότι  όπως έχει διαβεβαιώσει στο παρελθόν η διοίκηση της ΟΣΥ, η ίδια έχει εξοφληθεί.

Αποτελέσμα είναι περίπου 750 λεωφορεία από τα 1055 που βγαίνουν καθημερινά για δρομολόγια να μην καθαρίζονται τα βράδια και να ξαναβγαίνουν από τα αμαξοστάσια βρώμικα πολλές φορές ακόμα και με τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί από την προηγούμενη μέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει ήδη γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολλούς οδηγούς που αναγκάζονται μόνοι τους με σκούπες ή με λάστιχα να καθαρίζουν όσο μπορούν τα λεωφορεία, καθώς ο μόνος καθαρισμός που γίνεται είναι από τα πρωινά συνεργεία που «ξηλώνουν» το κάθε όχημα κάθε δύο με τρεις μήνες για τον μεγάλο καθαρισμό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!