Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η σκιώδης κληρονομιά της Σωτηρίας Μπέλλου

Η σκιώδης κληρονομιά της Σωτηρίας Μπέλλου: Μια υπόθεση που σέρνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Το μυστήριο της διαθήκης και η δωρεά

Η σκιώδης κληρονομιά της Σωτηρίας Μπέλλου. Παρότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες από τον θάνατο της εμβληματικής ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου το 1997, η υπόθεση της διαθήκης της εξακολουθεί να προκαλεί ένταση και νομικές διαμάχες. Η γυναίκα που καθόρισε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, φαίνεται πως, ακόμη και μετά θάνατον, παραμένει στο επίκεντρο μιας περίπλοκης ιστορίας για την περιουσία και τα πνευματικά της δικαιώματα.

Η σκιώδης κληρονομιά της Σωτηρίας Μπέλλου

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Μπέλλου είχε μεταβιβάσει δια της διαθήκης της όλα της τα περιουσιακά στοιχεία – περιλαμβανομένων των πνευματικών δικαιωμάτων και της κατοικίας της στα Σπάτα – στην στενή της φίλη και φροντίστρια, Γεωργία Παναγιώτου, γνωστή και ως Ζορζέτα. Ωστόσο, ένα τρίτο πρόσωπο, η Αναστασία Κούκουνα, εμφανίζεται να διεκδικεί το εν λόγω ακίνητο, επικαλούμενη παλαιότερη πράξη δωρεάς.

Λίγο πριν τον θάνατό της, η Μπέλλου φαίνεται πως παραχώρησε το σπίτι με δωρεά στην Κούκουνα. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, φέρεται να μετάνιωσε αυτή την απόφαση και την ανακάλεσε μέσω χειρόγραφης διαθήκης, αναφέροντας ρητά ότι μοναδική της κληρονόμος είναι η Παναγιώτου, «σε απόδειξη ευγνωμοσύνης για την ηθική συμπαράσταση και αγάπη που της πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια».

Η Μπέλλου εξηγεί στην πράξη ανάκλησης της δωρεάς πως η Κούκουνα όχι μόνο δεν σεβάστηκε το πρόσωπό της, αλλά την εγκατέλειψε σε στιγμές σοβαρής ασθένειας και αδυναμίας. Ωστόσο, η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο λόγω μιας σοβαρής νομικής παράλειψης: καμία από τις μεταβιβάσεις δεν δηλώθηκε στο υποθηκοφυλακείο, γεγονός που δημιουργεί ένα θολό ιδιοκτησιακό τοπίο.

Ποιος είναι ο νόμιμος κληρονόμος;

Η Παναγιώτου – μέσω του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου – επιχείρησε να κατοχυρώσει τα δικαιώματά της, ωστόσο η νομική διαδικασία φαίνεται να έχει εμπλακεί σε έναν λαβύρινθο γραφειοκρατίας και ελλείψεων καταχωρίσεων.

«Το σπίτι διεκδικείται ακόμη και σήμερα», δηλώνει η Παναγιώτου, προσθέτοντας πως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Όλα δείχνουν πως η τελική κρίση θα αποδοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, σε μια ιστορία που αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης τραγωδίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!