Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί στις Κάννες το κινηματογραφικό φεστιβάλ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε την Δευτέρα ότι η Γαλλία παραμένει αντιμέτωπη με τον σοβαρό κίνδυνο μιας επίθεσης και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των περίπου 45.000 επισκεπτών που αναμένονται στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, περίπου 400 πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας, εκατοντάδες αστυνομικοί αλλά και μονάδες των ειδικών δυνάμεων της χώρας βρίσκονται ήδη στην περιοχή και σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εδώ και έξι μήνες, μετά από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι.

«Λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ κινηματογράφου, επισκέφθηκα την πόλη για να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ, είμαστε (…) αντιμέτωποι με μια απειλή που είναι υψηλότερη από ποτέ» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Καζνέβ, και συνέχισε: «Ενάντια σε έναν εχθρό που είναι αποφασισμένος να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση κάθε στιγμή».

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα παρατείνουν την κατάσταση συναγερμού για να καλυφθεί και η διοργάνωση του Euro 2016, που ξεκινάει τον Ιούνιο.

Το 1978 οι αρχές της χώρας είχαν αποτρέψει μια επίθεση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου όταν ανακάλυψαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκηνή του Palais des Festivals.

Το 69ο Φεστιβάλ των Καννών ξεκινά την Τετάρτη με την ταινία του Γούντι Άλεν «Cafe Society».