Πρωτοφανές περιστατικό στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Μια γυναίκα προσπάθησε να πατήσει με το ΙΧ της τον πρώην σύντροφό της, μπροστά στα μάτια των 4 ανήλικων παιδιών.
Όλα έγιναν όταν έφτασε στο σπίτι των πεθερικών της με τα παιδιά, ωστόσο εκεί είδε και τον πρώην σύζυγό της.
Όπως περιγράφει ο ίδιος:
«Έκανε πίσω και μου πάτησε το πόδι με τη ρόδα. Άρχιζα να φωνάζω και να χτυπάω το τζάμι του ΙΧ, και τότε αυτή έστριψε τη ρόδα και μου σακάτεψε το πόδι. Της φώναζα τι έκανες, και τότε εκείνη πέρασε από δίπλα μου, πήδηξα να την αποφύγω, αλλά αυτή με πέτυχε».
Από τον τραυματισμό, στον άνδρα τοποθετήθηκε νάρθηκας στο πόδι.
Το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ ο άνδρας, αν και κατηγορείται από την άλλη πλευρά για βίαιη συμπεριφορά, κατηγορεί με τη σειρά του τη σύζυγό του για βία και μάλιστα έχει προμηθευτεί panic button.
Δείτε το ρεπορτάζ του STAR:
Τι είναι το Panic button
Αρχικά να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες, το «Κουμπί Πανικού» είναι διαθέσιμο για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως ήταν εξαρχής. Μελλοντικά θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν το Panic button.
Πώς χορηγείται και ποια είναι η διαδικασία εγκατάστασης
Το θύμα θα εγκαθιστά την εφαρμογή στο κινητό με έναν αριθμημένο κωδικό. Το πρώτο βήμα είναι να γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη και για λογισμικά ios και android. Το panic button εγκαθίστανται σε κινητά τηλέφωνα και για την εγγραφή απαιτείται η συμπλήρωση του ονοματεπώνυμου, του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και των στοιχείων διαμονής και επικοινωνίας της δικαιούχου.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, η γυναίκα έχει την δυνατότητα να ειδοποιεί την διεύθυνση άμεσης δράσης («100»), με το πάτημα της σχετικής ένδειξης στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου της, σε περίπτωση που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο ή σε απειλή κινδύνου της ζωής της ή της σωματικής ακεραιότητάς της. Εάν το συμβάν αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η διεύθυνση άμεσης δράσης Αττικής ενημερώνει άμεσα την αντίστοιχη υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
Με το πάτημα της ένδειξης στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, η εφαρμογή ενεργοποιείται και αμέσως αποστέλλεται sms στο επιχειρησιακό κέντρο της διεύθυνσης άμεσης δράσης Αττικής, με τις απαραίτητες εξατομικευμένες πληροφορίες του εγγεγραμμένου προσώπου, που βρίσκονται καταχωρημένες ως δεδομένα της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, καθώς και ο σύνδεσμος με την θέση γεωεντοπισμού της γυναίκας που κινδυνεύει, όπως εμφανίζεται κατά τον χρόνο ενεργοποίησης της εφαρμογής.
Τα στοιχεία που χρειάζονται για την εγκατάσταση της εφαρμογής
Τα στοιχεία που καταγράφονται κρυπτογραφημένα στην βάση δεδομένων «ΚΟΥΜΠΙ
ΠΑΝΙΚΟY (Panic Button)» είναι τα εξής:
α. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
β. Ονοματεπώνυμο
γ. Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου
δ. Διεύθυνση κατοικίας (με αριθμό και Ταχυδρομικό Κώδικα σε διακριτά πεδία)
ε. Όνομα που αναγράφεται στο κουδούνι της κατοικίας
στ. Όροφος Κατοικίας
ζ. Ύπαρξη ιστορικού περιστατικών κακοποίησης
η. Ένδειξη κατοχής όπλου
θ. Ένδειξη ύπαρξης τέκνων
ι. Ένδειξη ύπαρξης ιστορικού εξαρτήσεων από ουσίες
ια. Ένδειξη ύπαρξης ιστορικού ψυχολογικών διαταραχών
ιβ. Ένδειξη εγκυμοσύνης
ιγ. Κωδικός χρήσης της εφαρμογής που αποδίδεται στο χρήστη
Σε κάθε περίπτωση αν δυσκολευτείτε με την εγκατάσταση, μπορείτε να μεταβείτε σε κοντινό αστυνομικό τμήμα και να σας εγκαταστήσουν την εφαρμογή, εξηγώντας από κοντά πιο ακριβώς κουμπί πατάτε σε περίπτωση ανάγκης.
Όλα τα viral video εδώ.