Δεμένα για τέσσερις ημέρες τα πλοία

Σε τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως στις 06:00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Το πρώτο αίτημα των απεργών είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται αύριο στη Βουλή και προγραμματίζεται να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ τονίζει πως οι κινητοποιήσεις της γίνονται «με προοπτική κλιμάκωσης» ενώ για σήμερα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 12:00 το μεσημέρι απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ έχουν προγραμματίσει για αύριο απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.