Safe Youth: Σε λειτουργία το panic button για τους μαθητές
Από σήμερα Δευτέρα τέθηκε σε εφαρμογή το Safe Youth
Από σήμερα Δευτέρα τέθηκε σε εφαρμογή το Safe Youth, το panic button για τους ανήλικους, προκειμένου να προστατευθούν από τα περιστατικά σχολικής βίας.
Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ παρουσιάζουν τη νέα αυτή εφαρμογή, που έχει ως στόχο την μείωση των περιστατικών βίας ανηλίκων.
Safe Youth: Σε λειτουργία το panic button για τους μαθητές
Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής Safe Youth ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε μεταξύ άλλων:
«Η βία των ανηλίκων είναι ένα κοινωνικό ζήτημα απέναντι στο οποίο δεν θα μείνουμε αδιάφοροι.
Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε μία σειρά από μέτρα. Θα υπάρχει παρουσία της ΕΛΑΣ σε πλατείες, ενώ προχωρήσαμε στην ίδρυση του πενταψήφιου 10201.
Σήμερα, έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το Safe Youth. Μία έξυπνη κι αποτελεσματική εφαρμογή του δίνει τη δυνατότητα να καλέσει το παιδί την Αστυνομία σε λίγα δευτερόλεπτα για να σωθεί.
Πρόκειται για μία έξυπνη κι απλή εφαρμογή. Παρότρυνση όλοι να την έχουν, με τη συγκατάθεση των γονιών τους.
Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί, κανέναν ανήλικο σε κίνδυνο. Είναι σκοπός μας να χαίρονται την ηλικία τους και την ασφάλειά τους».
Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:
«Απόψε, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά, να μην μιλήσουν οι μεγάλοι για τα προβλήματα των ανηλίκων, αλλά τα ίδια τα παιδιά και είδαμε όλοι μια ωραία συζήτηση με πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε.
Για αυτό το λόγο ευχαριστώ θερμά τον Άγγελο, την Ανθή, τον Βασίλη, την Εύη και τη Λυδία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη Δανάη Μπάρκα που έχει την παρουσίαση της αποψινής μας εκδήλωσης.
Ευχαριστώ τους συναρμόδιους Υπουργούς μου, τη Σοφία Ζαχαράκη, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Άκη Σκέρτσο, γιατί δείχνουμε στην πράξη τη δουλειά που γίνεται από την Κυβέρνηση και τις απαραίτητες και αποτελεσματικές συνεργασίες.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, τον Δήμαρχο Γλύφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, γιατί όπως θα αναδειχτεί και από την συζήτηση που θα ακολουθήσει η προστασία των ανηλίκων είναι ένας τομέας που η υποστήριξη των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Vodafone, στον Χάρη Μπρουμίδη και την ομάδα του για τη δωρεά αυτής της καινοτόμας και σημαντικής εφαρμογής, του Safe Youth.Μια εφαρμογή που η Vodafone δούλεψε μαζί με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, και έτσι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο.
Τι είναι το Safe Youth;
- Ένα καινοτομικό τεχνολογικό εργαλείο, μια εφαρμογή για την προστασία και την ενδυνάμωση των ανηλίκων.
Πως το κάνει;
α) Ενημερώνει τους ανήλικους, αλλά και τους ενήλικους, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι,
β) δίνει συμβουλές και
γ) καλεί άμεσα την Αστυνομία. Άμεσα, γιατί όταν ένας ανήλικος βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να πατήσει το Emergency Button και να ενημερώσει την Αστυνομία, ώστε να ανταποκριθεί και να τον προστατεύσει.
Είναι ένας μηχανισμός ανταπόκρισης που μοιάζει με αυτόν του Panic Button, δωρεά και αυτό της Vodafone, που έχει σώσει πολλές ζωές.
Δίνουμε λοιπόν στους ανηλίκους, αλλά και στους γονείς, ένα εργαλείο προστασίας και ενδυνάμωσης.
Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα παιδί να νιώθει μόνο και αβοήθητο.
Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους για την παρουσία σας εδώ απόψε».