Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πέθανε η πιο παχουλή γάτα του κόσμου – Ζύγιζε 17 κιλά!

Ο Crumbs πέθανε λίγες εβδομάδες αφότου τον έστειλαν σε κέντρο για απώλεια βάρους

H πιο παχουλή γάτα στον κόσμο, ο Crumbs, πέθανε λίγες εβδομάδες αφότου τον έστειλαν σε κέντρο για απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τους κτηνίατρους, τα εκτεταμένα στρώματα λίπους είχαν κρύψει τους καρκινικούς όγκους που είχε.

Το αιλουροειδές, που ονομαζόταν Kroshik (στα ρωσικά για τη λέξη «Crumbs»), έγινε viral αφότου διασώθηκε από το υπόγειο ενός ρωσικού νοσοκομείου. Εκεί μεγάλωσε τρώγοντας αποφάγια, μπισκότα και σούπα, με αποτέλεσμα να ζυγίζει 17 κιλά.

Οι κτηνίατροι στο κέντρο πιστεύουν ότι τα στρώματα του λίπους που είχε η παχουλή γάτα ήταν πολύ βαθιά. Μάλιστα, τόσο, που οι σαρώσεις απέτυχαν τελικά να δείξουν ότι είχε αναπτύξει καρκινικούς όγκους στη σπλήνα και σε άλλα εσωτερικά της όργανα.

Η Galiana More, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του καταφυγίου γάτας Matroskin που περιέθαλψε τον Crumbs, είπε ότι πίστευαν ότι οι όγκοι προκάλεσαν την κατάρρευση πολλών οργάνων. Ωστόσο, η επίσημη αιτία θανάτου ήταν ακόμη σε εκκρεμότητα μετά τη νεκροψία.

«Όταν πρόκειται για ένα μεγάλο σύνολο από τέτοια πολυοργανική ανεπάρκεια, το σώμα απλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, παρά το γεγονός ότι ο Kroshik ήταν πραγματικά μαχητής», είπε.

«Περιμένουμε να ξεκινήσουμε μια εξέταση, για να καταλάβουμε γιατί πέθανε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε πέντε ημέρες γι’ αυτό το συμπέρασμα» πρόσθεσε.

παχουλή γάτα
Ο Crumbs περπατούσε σε έναν υποβρύχιο διάδρομο για να χάνει βάρος.

Οι γάτες συχνά κρύβουν συμπτώματα όταν αρρωσταίνουν, αποκαλύπτοντας μόνο ότι αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα μετά το θάνατο. «Ο Kroshik δεν είχε δύσπνοια, κανένα πεπτικό πρόβλημα», είπε.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε υπερήχους, αλλά παρακολουθούσαμε συνεχώς την υγεία του, γιατί καταλάβαμε ότι το υπερβολικό βάρος δεν συμβαίνει μόνο» κατέληξε.

παχουλή γάτα

Ο Crumbs, ο οποίος ήταν τόσο βαρύς που δεν μπορούσε να περπατήσει, ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα και πρόγραμμα άσκησης που περιελάμβανε περπάτημα σε έναν υποβρύχιο διάδρομο για να τον βοηθήσει να αρχίσει να χάνει βάρος.

Τελικά, παρά τις προσπάθειές τους, συντετριμμένοι όσοι φρόντιζαν την πιο παχουλή γάτα, σημείωσαν ότι «μερικές φορές δεν γίνονται θαύματα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!