Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου του F-16 που συγκίνησε όλη την Ελλάδα

“Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν” ήταν τα λόγια του σμηναγού Γεωργίου Σωτηρίου

Ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα προκάλεσαν τα λόγια του σμηναγού Γεωργίου Σωτηρίου, που «έσκισε» τους αιθέρες με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, στις αεροπορικές επιδείξεις για την 28η Οκτωβρίου.

Για ακόμη μία χρονιά, τις εντυπώσεις στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης έκλεψε η εμφάνιση του πιλότου της Ομάδας Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.

Το F-16C Block 52+ που χρησιμοποιήθηκε είναι το μοναδικό μαχητικό επίδειξης παγκοσμίως που πραγματοποιεί ελιγμούς με CFTs.

 

28η Οκτωβρίου

Ο πιλότος Γιώργος Σωτηρίου, με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσεις σε F-16, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με σειρά ελιγμών που πραγματοποίησε με το μαχητικό αεροσκάφος στον ουρανό της πόλης, κλείνοντας τη στρατιωτική παρέλαση.

Ο σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου είναι ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006, ενώ το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.500 είναι σε αεροσκάφη F-16.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα. Προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!», ανέφερε ο Γεώργιος Σωτηρίου στο μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου «σκίζοντας» τους αιθέρες.

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σάς τιμά και σας εμπιστεύεται», απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να σημειώσουμε ότι η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, στις 10.30, η Πρόεδρος της Δημοκρατία, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία παρακολούθησε την μεγάλη παρέλαση, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον του Γ’ Σώματος Στρατού.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!