Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Και έκτο μωρό με υποξαιμία στην Αμαλιάδα

Τι συμβαίνει με τα νεκρά βρέφη στη δυτική Πελοπόννησο; Τι λέει η νεαρή γυναίκα που ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές πέντε βρεφών

Σκοτεινιάζουν παρά ρίχνουν φως στο μυστήριο γύρω από τα πέντε νεκρά βρέφη σε Αχαΐα και Ηλεία, τα όσα βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. Οι αιτίες θανάτου των παιδιών παραμένουν ασαφείς παρά το γεγονός ότι για τα τρία από τα πέντε παιδιά στα πιστοποιητικά θανάτου ως αιτία αναγραφόταν η διάμεση πνευμονίτιδα. Κι’ αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην πραγματικότητα είναι ένας γενικός όρος που σε καμία περίπτωση δεν δίνει απάντηση στο γιατί ένα παιδί φεύγει ξαφνικά από τη ζωή.

Τα παιδικά χρόνια, οι πολύπλοκες σχέσεις και τα αμέτρητα προφίλ στα social media της 24χρονης Ειρήνης

Την ίδια ώρα, η ψύχραιμη έως ψυχρή συμπεριφορά της νεαρής μητέρας των δύο από τα παιδιά, η παρουσία της στους θανάτους και των πέντε βρεφών, οι πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών καθώς και το χρονικό πλαίσιο που συνέβαιναν τα θλιβερά περιστατικά (τέσσερα από τα πέντε μωρά πέθαναν από το 2021-2024), όταν δηλαδή η χώρα πάγωνε από την αποκάλυψη στην Πάτρα του λεγόμενου «εγκλήματος του αιώνα», έχουν δώσει στην υπόθεση διαστάσεις θρίλερ. Στο κάδρο σήμερα μπήκε ξαφνικά κι ένα έκτο μωρό. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, η Εισαγγελία Πατρών διερευνά στοιχεία για ένα αδελφάκι της Ειρήνης Μουρτζούκου το οποίο όταν η οικογένεια διέμενε στην Αχαΐα (μεταξύ Πατρών – κοντά στην οδό Βορείου Ηπείρου, και Κ. Αχαΐας) μεταφέρθηκε με υποξαιμία στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Όμως αυτό το παιδάκι το έσωσαν οι γιατροί.

Κοινή συνισταμένη στο θέμα που για άλλη μια φορά έχει γίνει πρώτο trend στο Χ, πρώην Twitter, είναι η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, η κοπέλα που μέσα σε διάστημα 16 μηνών είδε να φεύγουν μπροστά της από τη ζωή και τα δύο παιδιά που είχε φέρει στον κόσμο.

«Είχα ερωτική σχέση με την κουμπάρα μου»

Η Ειρήνη ή Ρίνος όπως αποκαλεί πλέον τον εαυτό της διατηρεί πολλά προφίλ στα social media όπου είναι ιδιαίτερα ενεργή. Facebook, Instagram, TikTok φιλοξενούν πολλούς λογαριασμούς της με διαφορετικά κάθε φορά επώνυμα, ήδη από την ηλικία των 15-16 ετών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι συχνά αντικαθιστούσε τις φωτογραφίες προφίλ της με μαύρες κορδέλες, αναγγέλλοντας σειρά θανάτων είτε των παιδιών της είτε προσώπων στον ευρύτερο κύκλο της, λες και το κορίτσι αυτό ζούσε σε ένα διαρκές πένθος.

Το ανατριχιαστικό βίντεο με το νεκρό μωρό

Επίσης, πολύ συχνές είναι οι φωτογραφίες της όπου φαίνεται να κρατάει στην αγκαλιά της, διαφορετικά κάθε φορά παιδιά, στα οποία δείχνει να έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ωστόσο ανατριχίλα είχε προκαλέσει βίντεο που είχε δημιουργήσει στο TikTok με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.  Το βίντεο είχε αναρτηθεί μετά τον θάνατο της νεογέννητης κόρης της που έφυγε από τη ζωή το 2022 και πήρε με αεροβάπτισμα το όνομα Ζωή-Ιωάννα. Σε αυτό ένα βρέφος παρουσιαζόταν να συστήνεται στον κόσμο και να παρουσιάζει την ιστορία της ζωής του! Στο βίντεο η Ειρήνη δεν θέλησε να εκφράσει την αγάπη της προς το μωρό που έχασε αλλά την ευγνωμοσύνη που ένιωσε το μωρό για τη μητέρα του.

 

«Είχα ερωτική σχέση με την κουμπάρα μου» δηλώνει η 24χρονη Ειρήνη

Μιλώντας στο OPEN η Ειρήνη Μουρτζούκου αποκάλυψε ότι με τη μητέρα του 6 μηνών βρέφους που χάθηκε το 2021, την Κατερίνα, είχαν κάτι παραπάνω από κουμπαριά: «Μείναμε για αρκετό καιρό μαζί, στο δικό μου σπίτι. Μέχρι που πήρα την απόφαση να φύγω. Είχαμε και προσωπική σχέση για ένα διάστημα και εκείνη είχε σχέση και με ένα αγόρι που έβγαιναν». Σε άλλο σημείο μάλιστα διευκρίνισε: «Είχε χωρίσει αρκετό καιρό πριν τον άνδρα που έκανε το παιδί. Είναι ο πατριός μου» είπε και σημείωσε: «Ο κύριος με τη γυναίκα έχουν ένα άλλο παιδάκι, το πρώτο που απέκτησαν. Αυτό το παιδάκι ζει και το μεγαλώνει ο άνδρας. Αυτή είναι η κουμπαριά που έχουμε».

Σημειώνεται ότι η νεαρή μητέρα δεν κατηγορείται για κάτι καθώς για την υπόθεση που διενεργείται εισαγγελική έρευνα, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει η παραμικρή ένδειξη εγκληματικής ενέργειας. Όπως μάλιστα δήλωσε στο mega η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση, μπορεί και τα πέντε βρέφη να έχουν φύγει από εγκληματική ενέργεια, μπορεί κανένα ή μπορεί κάποια από τα πέντε. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την ίδια, η 24χρονη Ειρήνη είναι ιδιαίτερα φορτισμένη όταν μιλάει για τον θάνατο της μικρής αδελφής της το 2014, όταν η ίδια ήταν μόλις 14 ετών, συναίσθημα που δεν εμφανίζει όταν μιλάει για τα δικά της παιδιά.

«Πάνε να μου φορτώσουν και τον θάνατο της αδελφής μου»

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Απογευματινή» η 24χρονη περιέγραψε τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, υποστηρίζοντας ότι  είχε πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

«Μεγάλωσα δύσκολα, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Με τους γονείς μου μετακινηθήκαμε αρκετές φορές, ζούσαμε σε συνθήκες που τις λες και άθλιες. Εγώ προσωπικά έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, όπως όταν έφυγα πριν από λίγα χρόνια από το σπίτι μου με έναν φίλο μου για λίγες ημέρες. Όμως τα παιδιά μου τα υπεραγαπούσα και έκανα τα πάντα για αυτά», είπε η 24χρονη κοπέλα.

«Είχα περιστασιακές σχέσεις με κάποια άτομα από σχετικά νεαρή ηλικία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Έζησα και τον θάνατο της νεογέννητης αδελφής μου πριν από μια 10ετία, πάνε και αυτό να μου το χρεώσουν σήμερα. Όμως εγώ προσπαθώ, προσπαθώ να συνεχίσω τη ζωή μου, εργάζομαι για να τα βγάλω πέρα και παλεύω να μάθω για ποιο λόγο πέθαναν τα παιδιά μου. Τον γονιδιακό έλεγχο περιμένω, ώστε να δω εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με εμένα ή εάν συνέβη κάτι άλλο στη ζωή μου». Η ίδια πάντως υποστήριξε πως θέλει, εάν είναι εφικτό, να γίνει και πάλι μητέρα.

‘’Η Ειρήνη μιλούσε για το μωρό που έχασε σαν να έχασε 2 ευρώ’’

Στη συμπεριφορά της Ειρήνης, αναφέρθηκε πατέρας ενός μικρού ασθενή που τη συνάντησε τυχαία στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της δύο μηνών Μαρίας-Φρειδερίκης, δεύτερης κόρης της 24χρονης, τον Οκτώβριο του 2023, ο μάρτυρας έτυχε να δει την κοπέλα μαζί με μία άλλη γυναίκα, που υπέθεσε ότι ήταν η μητέρα της, στο νοσοκομείο Παίδων. Όπως είπε τον εξέπληξε ο τρόπος που μιλούσε για τον θάνατο της κόρης της. «Είχε χάσει ένα παιδί και μιλούσε σαν να έχασε δύο ευρώ».

Χαμόγελο του Παιδιού: «Ζητούσε βοήθεια»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος είπε ότι το Χαμόγελο είχε κληθεί να παρέμβει όταν η Ειρήνη ήταν 15 ετών.

«Το κορίτσι φώναζε μέσα του και ζητούσε βοήθεια, αλλά δεν το άκουγε κανείς. Έφευγε από το σπίτι για να γλιτώσει, αλλά ουδείς ενδιαφερόταν να μάθει τον λόγο και οι αρμόδιες υπηρεσίες το έστελναν πάλι πίσω, στην ίδια οικογένεια, στο νοσηρό περιβάλλον που έμενε, με κακοποιήσεις κάθε είδους. Δεν της έδωσαν, τότε, τη δυνατότητα να επιβιώσει». Και κατέληξε: «Πάντως, όλα στο τέλος θα αποδειχτούν: και το τι είναι η κοπέλα αυτή και τι έκανε».

Το χρονικό των θανάτων

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2014 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η  1,5 έτους αδελφή της Ειρήνης, Ζωή-Ηλιάννα από λοίμωξη του αναπνευστικού- διάμεση πνευμονίτιδα

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 πέθανε αιφνιδίως το 6 μηνών κοριτσάκι της κουμπάρας και συγκατοίκου της Κατερίνας το οποίο για ένα βράδυ είχε μείνει στη φύλαξη της 21χρονης τότε Ειρήνης. Η διάγνωση ήταν πάλι διάμεση πνευμονίτιδα.

Από διάμεση πνευμονίτιδα πέθανε ένα χρόνο αργότερα, στις 19 Ιουνίου του 2022 το νεογέννητο κοριτσάκι της νεαρής γυναίκας, η Ζωή-Ιωάννα. Ο γονιδιακός έλεγχος που ακολούθησε έδειξε ένα ύποπτο γονίδιο που είχε και η μητέρα ωστόσο το ίδιο γονίδιο δεν μοιραζόταν και η δεύτερη κόρη της Ειρήνης, η Μαρία Φρειδερίκη, που έφυγε από τη στις 17 Οκτωβρίου του 2023. Το πόρισμα για τον θάνατό της έκανε λόγο για αιφνίδιο θάνατο νεογνού, παθολογικής αιτιολογίας με ιστορικό επιληψίας.

Στις 5 Αυγούστου του 2024 άφησε την τελευταία του πνοή ο Παναγιωτάκης, το 15 μηνών αγοράκι της συγκατοίκου της Πόπης για το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αιτία θανάτου. Ο θάνατος του αγοριού πυροδότησε και τις εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών παιδιών.

Όλα τα viral video εδώ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!