Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έλληνας κτηνοτρόφος βόσκει τις αγελάδες με GPS!

Ελέγχει το κοπάδι με ειδικό σύστημα στο κινητό του ακόμα και από 60 χιλιόμετρα μακριά

Ο Έλληνας κτηνοτρόφος Στέργιος Παππάς από την Καλλιθέα Καλαμπάκας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του GPS «βόσκει» τις αγελάδες του σε περίμετρο 60 χιλιομέτρων από το σημείο που βρίσκεται. Απλώς, κοιτάζει το κινητό του και ελέγχει το κοπάδι με ειδικό σύστημα.

agelades-gps
Οι αγελάδες έχουν ακόμα και όνομα για να βλέπει πού ακριβώς βρίσκεται η καθεμία.

 

Όπως εξήγησε ο Έλληνας κτηνοτρόφος μιλώντας στο iefimerida.gr: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσα να βρω εργάτη να βόσκει τις αγελάδες μου, οι οποίες είναι ελευθέρας βοσκής. Επίσης, είχα συχνά περιστατικά με ζωοκλοπές. Αυτά τα δύο δεδομένα με οδήγησαν στην απόφαση να αγοράσω από την Ισπανία πενήντα ειδικά GPS για τον έλεγχο των ζωντανών μου και το εντοπισμό τους. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Μπορώ ανά πάσα στιγμή όχι μόνο να ξέρω πού βρίσκονται οι αγελάδες μου, αλλά να γνωρίζω επίσης εάν δέχονται επιθέσεις από λύκους, εάν έχουν απομακρυνθεί από την περίμετρο της περιοχής μας και ακόμα εάν είναι άρρωστα, διότι το GPS έχει και τη δυνατότητα θερμομέτρησης».

Ο 59χρονος Στέργιος Παππάς.

 

Όπως εξήγησε στο iefimerida.gr ο 59χρονος Στέργιος Παππάς, αγόρασε περίπου 50 ισπανικά GPS, καθώς καλύπτουν τις ανάγκες του ζωικού του κεφαλαίου (περίπου 550 αγελάδες).

 

Το ειδικό κολάρο

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το έξυπνο λογισμικό σύστημα δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρία Digitanimal που είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υπηρεσιών που βοηθούν τους κτηνοτρόφους, να αυξήσουν με διάφορους τρόπους την αποδοτικότητα και την ευημερία των ζώων τους. Το λογισμικό που μπορεί να εφαρμοστεί στο κολάρο είναι ένα σημαντικό εργαλείο ιχνηλασιμότητας του ζώου από τον τοκετό προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της αλυσίδας της ζωής και της ανάπτυξης του ζώου. Επίσης το συγκεκριμένο λογισμικό βοηθάει να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία αφού το ίδιο καταγράφει όλα τα δεδομένα ιχνηλασιμότητας που ζητούνται από τις διάφορες υπηρεσίες.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!