Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι «βασιλιάδες» της Σαουδικής Αραβίας

Αποκαλύφθηκαν τα μυθικά συμβόλαια των μεγάλων αστέρων

Αυτοί είναι οι «βασιλιάδες» της Σαουδικής Αραβίας στο ποδόσφαιρο. Οι «τρελοί» μισθοί  που παίρνουν ζαλίζουν. Αυτοκράτορας φυσικά παραμένει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ακόμα και στο 39ο έτος της ηλικίας του συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο ποδόσφαιρο, όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.  Οι «βασιλιάδες» της Σαουδικής Αραβίας βάζουν στα ταμεία τους εκατοντάδες εκατομμύρια τόσο από το συμβόλαιο τους όσο και από χορηγίες.

Δεν είναι μυστικό ότι πολλά από τα μεγάλα αστέρια της Ευρώπης έχουν αποφασίσει ή να αφήσουν τα μεγάλα πρωταθλήματα ώστε να μετακομίσουν στη Σαουδική Αραβία λόγω των τεράστιων οικονομικών δυνατοτήτων που προσφέρει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ένας από τους πρώτους, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Νεϊμάρ, ο Μανέ, ο Καντέ, ή ο Μπενζεμά και πολλοί άλλοι ακόμα.

Δημοσίευμα του «Al Sharq News», χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Bloomberg και το Forbes, αποκάλυψε μερικούς από τους υψηλότερους μισθούς που έλαβαν τα πιο μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης. Η πρώτη θέση, όπως δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, είναι για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Πορτογάλος λαμβάνει συνολικές απολαβές που ανέρχονται σε 263 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, κατανεμημένες μεταξύ των 200 εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλει ο σύλλογος και των 60 εκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα από διαφημίσεις.

Ο Νεϊμάρ, παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε και επανεμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην αγωνιστική δράση, είναι το δεύτερο μεγάλο αστέρι αυτού του πρωταθλήματος και ως εκ τούτου λαμβάνει λίγο πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν μεταξύ 74 εκατομμυρίων ευρώ σε μισθό και 38 εκατομμυρίων σε διαφημιστικά έσοδα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, με σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ ετήσιου εισοδήματος. Εκτός του top-3 βρίσκονται και άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Σαντιό Μανέ (48 εκατομμύρια ευρώ), ο Ίβαν Τόνεϊ (23 εκατομμύρια), ο Ζοάο Κανσέλο (15 εκατομμύρια ευρώ) και ο Μούσα Ντιαμπί (περίπου 15 εκατομμύρια). Ακριβώς πίσω τους είναι ο Σιμανάν, ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Νάτσο, πρώην κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει υπογράψει στην Αλ Καντισίγια αυτή τη σεζόν. Οι δυο τους παίρνουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν.

Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι τον Νάτσο, υπάρχουν διαφορές στα χρηματικά ποσά. Ωστόσο, κανένας από αυτούς, σίγουρα, δεν θα κέρδιζε παρόμοια ποσά σε οποιαδήποτε ομάδα στη Γηραιά Ήπειρο. Η Σαουδική Αραβία είναι εδώ για να μείνει, ειδικά για όσους λαχταρούν ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!