Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λίαμ Πέιν: Ίχνη ροζ κοκαΐνης

Η τοξικολογική και ο έμπορος ναρκωτικών

Εντοπίστηκαν ίχνη ροζ κοκαΐνης στον οργανισμό του. Ο Λίαμ Πέιν είχε ίχνη συνδυασμού ναρκωτικών στον οργανισμό του -συμπεριλαμβανομένης «ροζ κοκαΐνης»- όταν έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της Αργεντινής.

Ο πρώην τραγουδιστής των One Direction πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 31 ετών, όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου CasaSur στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Η αστυνομία της Αργεντινής και οι εισαγγελείς που ερευνούν το τραγικό περιστατικό αντιμετωπίζουν τον θάνατο του Λίαμ Πέιν ως «αδιευκρίνιστο» και ψάχνουν τον έμπορο ναρκωτικών που τον προμήθευσε εκείνο το βράδυ αφού εντοπίστηκαν  ίχνη ροζ κοκαΐνης

Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο Λίαμ Πέιν πέθανε από πολλαπλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός σπασμένου κρανίου, αφού έπεσε από ύψος 13 μέτρων και σκοτώθηκε και μέσα στον οργανισμό του εντοπίστηκαν ίχνη ροζ κοκαΐνης.

Λίαμ Πέιν: Ίχνη ροζ κοκαΐνης

Σε μια νέα ενημέρωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της σορού του Πέιν βρήκαν ίχνη κοκαΐνης, βενζοδιαζεπίνης, κρακ κοκαΐνης και «ροζ κοκαΐνης», η οποία αποτελεί έναν συνδυασμό μεθαμφεταμίνης, κεταμίνης και MDMA. Ενώ οι εξετάσεις των ουσιών – λευκή σκόνη, ίχνη χημικών κρυστάλλων και συνταγογραφούμενων φαρμάκων – που βρέθηκαν στη σουίτα του στο ξενοδοχείο συνεχίζονται, έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα της νεκροψίας του σώματός του.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του βρέθηκε επίσης μια αυτοσχέδια πίπα από αλουμίνιο, που χρησιμοποιείται συνήθως για να καπνίσει κάποιος κρακ κοκαΐνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο αργεντίνικος ειδησεογραφικός ιστότοπος Infobae ανέφερε: «Η ιατροδικαστική μελέτη που διενεργήθηκε στο σώμα του Λίαμ προσδιόρισε την παρουσία κοκαΐνης. Η εξέταση που διενεργήθηκε από την Αστυνομία της πόλης [Μπουένος Άιρες] στην ουσία που βρέθηκε στο τραπέζι του δωματίου του Λίαμ δεν επιβεβαίωσε ότι η λευκή σκόνη είναι κοκαΐνη. Πρέπει να ακολουθήσει μια δεύτερη δοκιμή για να προσδιοριστεί η φύση της ουσίας».

Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου ABC περιγράφει: «Η μερική νεκροψία διαπίστωσε ότι ο πρώην τραγουδιστής των One Direction, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 31 ετών, είχε πολλαπλές ουσίες στον οργανισμό του όταν έπεσε νεκρός από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του δωματίου του ξενοδοχείου του στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 16 Οκτωβρίου. Οι ουσίες αυτές περιλάμβαναν «ροζ κοκαΐνη» – ένα ψυχαγωγικό ναρκωτικό που συνήθως είναι μείγμα διαφόρων ναρκωτικών, όπως μεθαμφεταμίνη, κεταμίνη, MDMA και άλλα – καθώς και κοκαΐνη, βενζοδιαζεπίνη και κρακ. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του βρέθηκε επίσης ένας αυτοσχέδιος σωλήνας από αλουμίνιο για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Να υπογραμμίσουμε ότι η σορός του τραγουδιστή δεν θα δοθεί στον πατέρα του, Τζεφ Πέιν, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις, σύμφωνα με δικαστικές πηγές της Αργεντινής. Αναμένεται να παραμείνει στο Μπουένος Άιρες μέχρι να μπορέσει να φέρει πίσω τη σορό του γιου του.

Η κηδεία του τραγουδιστή αναμένεται να λάβει χώρα στη Βρετανία τον Νοέμβριο.

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη

Σε νέα επικίνδυνη «μόδα» στον κόσμο των ναρκωτικών και για την Ελλάδα φαίνεται πως εξελίσσεται η ροζ κοκαΐνη με την ουσία να έχει ένα χαρακτηριστικό ανοικτό φούξια χρώμα και σύμφωνα με διεθνείς αναφορές να αποτελεί επί της ουσίας μείγμα κεταμίνης, MDMA, μεθαμφεταμινών, κοκαΐνης, οπιοειδών και νέων ψυχοδραστικών ουσιών, καφεΐνης.

Επειδή το ναρκωτικό έχει τόσο διεγερτικές όσο και κατασταλτικές ιδιότητες, η εικόνα που θα παρουσιάσει ο χρήστης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα συστατικά και την ποσότητα σε κάθε μιας από τις ουσίες του εκάστοτε μείγματος.

Η σύνθεση του παραπέμπει περισσότερο στο ότι ο χρήστης θα παρουσιάσει τα συμπτώματα που θα είχε εάν έκανε έκσταση.

Αρχικά αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 από τον χημικό Alexander Shulgin, προοριζόταν για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και την ενίσχυση της λίμπιντο, και πωλούνταν με ονόματα όπως Performax ή Erox μέχρι την επαναταξινόμησή της ως ουσία Ελεγχόμενη από το Πρόγραμμα I στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1995.

Η ροζ κοκαΐνη είναι δημοφιλής μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων στα κλαμπ του εξωτερικού.

Η χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από παρενέργειες, όπως παραισθήσεις, ευφορία, ναυτία, γρήγορο καρδιακό παλμό και σε σοβαρές περιπτώσεις, επιληπτικές κρίσεις και καταστολή του αναπνευστικού.

Παρά το όνομά του, δεν είναι στην πραγματικότητα είδος κοκαΐνης. Είναι ένα συνθετικό φάρμακο, ταξινομημένο ως φαινυλαιθυλαμίνη 2C-B, το οποίο περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ροζ χρωστικών τροφίμων, αρώματος φράουλας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!