Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δράμα: Στα λατομεία Βώλακα το Χόλυγουντ

Η παραγωγή του Netflix με Βενσάν Κασέλ, Κρις Έβανς, Άνια Τέιλορ-Τζόι και Σάλμα Χάγιεκ ξεκινάει γυρίσματα

Δράμα: Στα λατομεία Βώλακα  το Χόλυγουντ .Τα εντυπωσιακά λατομεία εξόρυξης μαρμάρου στην περιοχή του Βώλακα, στον δήμο Κάτω Νευροκοπίου της ορεινής Δράμας, αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για να γυρίσματα μιας νέας ταινίας με πρωταγωνιστές όπως τον Βενσάν Κασέλ (Vincent Cassel), την Άνια Τέιλορ-Τζόι (Anya Taylor-Joy), τον Κρις Εβανς (Chris Evans), τη Σάλμα Χάγιεκ (Salma Hayek) και τον Σαμ Ρίτσαρντσον (Sam Richardson).

Δράμα: Στα λατομεία Βώλακα το Χόλυγουντ

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν σήμερα, ωστόσο επικρατεί απόλυτη μυστικότητα για την υπόθεση και την έλευση των ηθοποιών στην ακριτική περιοχή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Δράμας και γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας, τονίζει πως τα τεχνικά συνεργεία της μεγάλης αυτής παραγωγής και το βοηθητικό προσωπικό έχουν καταφθάσει από μέρες στην Δράμα για την προετοιμασία της παραγωγής.

«Περισσότερα από 150 άτομα βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας», τονίζει ο κ. Καλλίας και προσθέτει: «για τις ανάγκες της ταινίας έχουν κλειστεί από την παραγωγή περί τα διακόσια δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή. Από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, μέχρι στιγμής, τα γυρίσματα θα γίνουν στα λατομεία του Βώλακα, σε μια στοά που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της ταινίας».

Τα λατομεία Βώλακας βρίσκονται στην  πλαγιά του Φαλακρού, κοντά στην πόλη της Δράμας. Το μάρμαρο ΒΩΛΑΚΑΣ που λατομείται εκεί, πήρε το όνομά του από το κοντινό χωριό του Βώλακα. Έχοντας λευκό φόντο με όμορφες γκρι ή καφέ βένες, είναι ο λόγος που είναι γνωστό και ως «Carrar της Ελλάδος». Ετησίως, πάνω από 9.000 εμπορευματοκιβώτια με μαρμάρινους όγκους, ίση με περίπου 300.000 τόνους μαρμάρου, υποβάλλονται σε επεξεργασία, γεμίζονται επί τόπου και μεταφέρονται κατευθείαν από το λατομείο, το οποίο συνδέεται με ασφαλτοστρωμένους δρόμους με το εθνικό οδικό δίκτυο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποσταλούν σε όλο τον κόσμο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!