Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο βίος και η πολιτεία του παπα-Ποιμένα

Το «ροζ» βίντεο, το ριάλιτι μαγειρικής, η «φιλία» με τη Μαίρη Χρονοπούλου, τα σκάνδαλα και οι προειδοποιήσεις από το μητροπολίτη Μεσογαίας, συνθέτουν την πολυτάραχη ζωή του παπα-Ποιμένα

Μόνο την κορυφή του παγόβουνου αποτελεί το «σκάνδαλο» που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, αναφορικά με τον περίφημο ιερέα, τον παπα-Ποιμένα ο οποίος φέρεται να έφτανε στο σημείο να χρεώνει ακόμη και το «τρελό» ποσό των 800 ευρώ για ένα… ξεμάτιασμα.

«Είναι όλα ψεύδη και συκοφαντίες. Εγώ δεν ανήκω στη Μητρόπολη, είμαι κληρικός του Παλαιού Ημερολογίου και είμαι χειροτονημένος κανονικά» είπε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, αρνούμενος τις κατηγορίες. Όμως ο παπα-Ποιμένας (όπως αποκαλείται) είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ιστορία, που έχει απασχολήσει και ταλαιπωρήσει το ιερατείο για πάνω από είκοσι χρόνια. Τα περιστατικά στα οποία έχει εμπλακεί ο ίδιος σε ρόλο πρωταγωνιστή έχουν σκανδαλίσει έως και… κολάσει το ποίμνιο και η «ON time» κάνει μια αναδρομή στα στραβοπατήματα του «πατρός» Ποιμένα Ταλάντζη.

Ανά αραιά χρονικά διαστήματα, ο παπα-Ποιμένας εμφανιζόταν στην επικαιρότητα με τρόπο πάντοτε αντισυμβατικό. Από τη μια, τα «ροζ» και γκέι βίντεο, τα κόκκινα ράσα, τα… ντουέτα με την Έφη Θώδη, αλλά και οι παρουσίες σε ριάλιτι, από την άλλη, πλέον, η εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να ξεκαθαριστεί, μέσω της σχετικής έρευνας, αν ο εν λόγω «ιερέας» εξαπατά με κάποιον τρόπο τους πολίτες με σκοπό το κέρδος.

Ο ίδιος είχε εμφανιστεί στο πλευρό μιας μεγάλης σταρ, της Μαίρης Χρονοπούλου. Ήταν, μάλιστα, κατά τα λεγόμενά του, ο πνευματικός της: «Η Μαίρη μάς φιλοξένησε τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι να αρθεί το μοναστήρι μας» είχε πει. Περάσαμε 24 χρόνια με τη Μαίρη» είχε αναφέρει όταν η μεγάλη ηθοποιός έχασε τη ζωή της. Το ζήτημα της περίφημης περιουσίας της και το πού θα κατέληγε έφερε και τον εν λόγω «ιερομόναχο» στο επίκεντρο: «Της είπα: “Δεν θέλουμε περιουσίες, δεν θέλουμε τίποτα”. Πέσανε διάφοροι επάνω της να την πείσουν να μη θαφτεί στο μοναστήρι (σ.σ.: το φερόμενο μοναστήρι γειτνιάζει με το οίκημα της αείμνηστης Χρονοπούλου), να μην έχει σχέση με εμένα και την έπεισαν να καεί. Αποφάσισε να καεί και να τα δώσει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».

«Πάντρευε» τα… χταπόδια

Αλήστου μνήμης είναι, φυσικά, η παρουσία του παπα-Ποιμένα σε εκπομπή ριάλιτι. Ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν έπαιρνε μέρος στην εκπομπή του Alpha «Κάτι ψήνεται». Όπως προέβλεπε το format, κάθε διαγωνιζόμενος καλούσε τους συμπαίκτες του στο σπίτι του για να τους μαγειρέψει και να βαθμολογήσουν τα εδέσματα. Τότε είχε προκαλέσει ντόρο με τα κόκκινα ράσα του, αλλά και με τα δήθεν… χωρατά του, όταν ευλογούσε τα χταποδάκια και τις γαρίδες, σαν να τελούσε γάμο.

Αυτά φυσικά ήταν… πταίσματα μπροστά σε όσα ακολούθησαν, όπου μιλούσε κακότροπα στους συμπαίκτες του, ενώ έκανε και τραγουδιστικό ντουέτο με την guest star της εκπομπής Έφη Θώδη! «Αν είναι να κολαστώ, θέλω μόνο μαζί σου» τραγουδούσε στο γλυκό που ετοίμαζε, ενώ οι κακεντρεχείς τόνιζαν πως εκείνη την εποχή γλυκοκοιτούσε ένα νεαρό συμπαίκτη του. Σ’ εκείνη την εκπομπή εμφανίστηκε στο μοναστήρι και η Μαίρη Χρονοπούλου. Η προβολή της εκπομπής προκάλεσε σάλο εκείνη την εποχή και την αντίδραση της επίσημης Εκκλησίας.

Τότε, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος με εγκύκλιο καλούσε ιερείς και πιστούς να μείνουν μακριά του: «Επειδή η όλη παρουσία τους έχει αρκετά απασχολήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος στο παρελθόν και τώρα τη Μητρόπολή μας, πολλοί δε εκ των πιστών είτε παρασύρονται είτε απορούν και διερωτώνται περί της παραπάνω μονής, αισθάνομαι την ευθύνη ως ο κανονικός μητροπολίτης των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, έξω από φατριασμούς και εμπάθειες, να απευθυνθώ στην αγάπη σας και να σας ενημερώσω σχετικώς» τόνιζε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Όπως η Ουνία διατηρώντας τα εξωτερικά σχήματα αποτελεί “δούρειο ίππο” κατά της πίστεώς μας, κατά ανάλογο τρόπο και η Μονή Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι πραγματικός “λύκος με ένδυμα προβάτου”».

Το «ροζ» βίντεο

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, η διαδρομή του παπα-Ποιμένα είναι πραγματικά στρωμένη με σκάνδαλα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο… παλμαρέ του χρεώνεται ακόμη και ένα βίντεο όπου ο εν λόγω «ιερέας» φέρεται να απεικονίζεται σε ερωτικές περιπτύξεις με έναν αλλοδαπό άνδρα! Το βίντεο είχε προκαλέσει σάλο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ δέκα χρόνια αργότερα ήρθε ξανά στην επιφάνεια λόγω της επανεμφάνισής του στην εκπομπή του Alpha.

Ο φερόμενος ως εραστής του «ιερέα», ένας 40χρονος τότε άνδρας, παντρεμένος με δύο παιδιά, είχε τονίσει πως ο «ιερέας» τον είχε εκμεταλλευτεί: «Γνώρισα τον παπα-Ποιμένα πριν από μερικά χρόνια και στην αρχή έδειξε πως ήθελε να με βοηθήσει, καθώς πάσχω από μια σοβαρή αρρώστια. Μου έδωσε κάποια τρόφιμα και λίγα χρήματα για να βοηθήσω την οικογένειά μου» τόνιζε και πρόσθετε: «Ήταν πρωί και κάναμε δουλειές… όταν με φώναξε να τον συναντήσω για να μου δείξει κάτι, όπως μου είπε. Μπαίνοντας μέσα τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι κι εκεί έγινε ό,τι έγινε. Βλέποντάς τον να φοράει τα ράσα, αλλά και τις εικόνες που υπήρχαν στο δωμάτιο, του είπα ότι είναι αμαρτία να κάνουμε κάτι σε αυτό τον ιερό χώρο κι εκείνος μου απάντησε “αμαρτία είναι να το λες”» σημείωνε τότε στη συγκλονιστική μαρτυρία του.

Τα οικόπεδα

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, μέσα στα χρόνια υπήρξαν αρκετές καταγγελίες οι οποίες κατηγορούσαν τον παπα-Ποιμένα πως εποφθαλμιούσε κάποια οικόπεδα στα βόρεια προάστια και δη στο Πάτημα Χαλανδρίου. Επίσης, είχε εμπλακεί σε κάποιες νομότυπες συναλλαγές οικοπέδων, ωστόσο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μια γυναίκα είχε προχωρήσει σε καταγγελία, η οποία ανέφερε πως ο «ιερέας» με πλάγιους τρόπους προσπαθούσε να καταπατήσει γειτονικές εκτάσεις: «Μετά την εισαγγελική παραγγελία και, εφόσον ο ίδιος δεν συμμορφώθηκε με αυτήν, προβήκαμε από μόνοι μας στην απομάκρυνση των δικών του αντικειμένων από το οικόπεδο της εντολέως μου, για το οποίο φυσικά κατέχει όλους τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και το οποίο είναι νομίμως καταχωρημένο στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο» είχε πει τότε σε δήλωσή της η δικηγόρος της ιδιοκτήτριας Μαρία Γρηγοροπούλου.

«Πόρτα» από την Ουκρανία

Μεταξύ των δεκάδων αξιοσημείωτων στοιχείων της διαδρομής του παπα-Ποιμένα είναι, φυσικά, και το «άκυρο» από το Πατριαρχείο Κιέβου Ρους και πάσης Ουκρανίας, όπου το εν Ελλάδι ιερατείο αποτάθηκε προκειμένου να διασταυρώσει πού επιτέλους υπαγόταν ο εν λόγω «ιερέας». Στην απάντηση που είχε αποστείλει η Εξαρχία του Πατριαρχείου της Ουκρανίας το 2006, υπό τον Πατριάρχη Φιλάρετο, ήταν πλήρως κατατοπιστική:

«Προς λύση κάθε παρεξηγήσεως, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η Ιερά Μονή Παναγίας Μυρελαίου, υπό του καθηγουμένου της π. Ποιμένος και οι μετ’ αυτού κληρικοί, ουδεμία σχέσιν έχουσιν με το Πατριαρχείο Κιέβου Ρους και πάσης Ουκρανίας, υπό του αγιοτάτου Πατριάρχου κ.κ. Φιλάρετου και κατ’ επέκτασιν με την Πατριαρχική Εξαρχία εν Ελλάδι και τον έξαρχο θεοφιλέστατο επίσκοπο Χερσονήσου κ. Χρυσόστομο. […] Πλέον τούτου, ό,τι αναφέρεται γραπτώς ή προφορικώς δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, αντιθέτως είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό».

Τα οστά του Αγ. Νεκταρίου

Μία ακόμη υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει ντόρο πλέον, χάνεται στα βάθη των ετών. Γίνονται αναφορές που ήθελαν την περίφημη Μονή Μυρελαίου, η οποία τοποθετούνταν στις αρχές του 2000 στην Εύβοια, να είχε εμπλακεί σε ένα ακόμη σκάνδαλο. Όπως ανέφεραν τα ενημερωτικά μέσα εκείνης της εποχής, στο μοναστήρι είχε τοποθετηθεί σε προθήκη ένα οστό, πιθανότατα ζώου.

Τονιζόταν, δε, πως το οστό ανήκε στον Άγιο Νεκτάριο, προκαλώντας όμως τις αντιδράσεις των καλογριών που εγκαταβιούσαν στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. Όπως τόνιζαν οι τότε αναφορές, ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης παραπλανούσε τους πιστούς, παρουσιάζοντας ένα υπερμέγεθες για άνθρωπο οστό ως λείψανο του λαοφιλούς αγίου. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι πιστοί συνέρρεαν και οι υπεύθυνοι του μοναστηριού εκμεταλλεύονταν την παρουσία τους οικονομικά.

Ρευματοκλοπή και εξορκισμοί

Πλέον, φτάσαμε στο 2024. Το όνομα του παπα-Ποιμένα επανήλθε στη δημοσιότητα, με επίκεντρο αυτή τη φορά τη Νέα Ιωνία Βόλου. Μέσα στα χρόνια και με βάση τις κατά καιρούς αναφορές, ο «ιερέας» «εξορίστηκε» από διάφορες περιοχές στη σειρά, ξεκινώντας από την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα, για να φτάσουμε πλέον στη Θεσσαλία. Τώρα, απασχολεί εκ νέου, καθώς φέρεται να έχτισε παράνομα στον Βόλο ναΰδριο-ξενώνα αφιερωμένο στον Άγιο Κυπριανό. Τα ξεματιάσματα και οι εξορκισμοί των 800 ευρώ είναι και αυτά επίσης ανάμεσα στα καταγγελλόμενα, ενώ στο ναΰδριο περίοπτη θέση έχει μία… κρεβατοκάμαρα. Ανάμεσα σε όσα εξετάζονται, πλέον, κατόπιν εισαγγελικής εντολής είναι και η πιθανότητα… ρευματοκλοπής.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝtime Σαββατοκύριακο στις 19/10

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!