Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Ιωάννης Λύρας εκλέγεται για 6η φορά μέλος της διοίκησης του CCG-Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα

Στις εκλογές που διενεργήθηκαν στα γραφεία του Έλληνα εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, επίτιμου προξένου της Ghana στην Ελλάδα εξελέγη το νέο προεδρείο του εγκεκριμένου απο το Υπουργείο Εξωτερικών ιστορικού συλλόγου.

Το Προξενικό Σώμα CCG στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ των μελών του και της χώρας υποδοχής (Ελληνική Δημοκρατία) και να το καταστήσει ευνοϊκό για την αποτελεσματικότερη απόδοση του προξενείου κάθε μέλους του.

 

Το CCG μέσα από τις πολυάριθμες δραστηριότητές του τα τελευταία 35 χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του, που διατηρούνται ακόμη και σήμερα. Επιπλέον, οι διάφορες εκδρομές και εκδρομές στα ελληνικά νησιά και ιστορικά αξιοθέατα αποδείχθηκαν πλούσια εμπειρία για τους ξένους διπλωμάτες που συμμετείχαν.

Όλοι οι Διπλωμάτες ή Προξενικοί Λειτουργοί που διορίζονται από ένα ανεξάρτητο κράτος και γίνονται δεκτοί στην άσκηση των καθηκόντων τους στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ευπρόσδεκτοι να ενταχθούν στο CCG. Ως επίτιμος πρόξενος, ο βραβευμένος πλαστικός χειρουργός Δρ Λύρας εξυπηρετεί τους πολυάριθμους υπηκόους της Βραζιλίας που ζουν ή εργάζονται στο λιμάνι και την πόλη του Πειραιά.

Συμμετέχει επίσης στις εργασίες και τις δραστηριότητες της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και συνεργάζεται με τους επίτιμους προξένους της Βραζιλίας σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Κέρκυρα.

 

Ο Γιάννης Λύρας έζησε και εκπαιδεύτηκε πολλά χρόνια στη Βραζιλία. Ονομάστηκε επίτιμος πρόξενος της όμορφης αυτής χώρας το 2006 έπι Προεδρίας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και υπουργού των Εξωτερικών Celso Luiz Nunes Amorim και για την Ελλάδα του Καρόλου Παπούλια και υπουργού των εξωτερικών αείμνηστου Πέτρου Μολυβιάτη.

Εξελέγη επανειλημμένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ελεγκτής του Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα, έχοντας υπηρετήσει υπό τους Προέδρους, Ν. Μαργαρόπουλο, Τ. Αρμενάκη, Ν. Σούτο και Χ. Βαφειά (θητείες 2008-2010 /2012-2014/ 2014-2016 /2016-2018 /2020-2022) και τώρα 2024-2026 οπότε ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς, επίτιμος πρόξενος των Philippines στον Πειραιά παρέδωσε την προεδρία του CCG στον επίτιμο πρόξενο της Dominica στην Ελλάδα, δικηγόρο Χρήστο Βαρδίκο. Ο Γιάννης Λύρας αφιέρωσε την εκλογή του στην κόρη του Λευκοθέα Λύρα που μοιάζει με Βραζιλιάνα και μόλις γιόρτασε τα πέμπτα της γενέθλια.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!