Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Ολυμπιακή Φλόγα στα χέρια ενός πρόσφυγα (ΦΩΤΟ)

Συγκινητικές στιγμές στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, οπου ένας 27χρονος Σύρος με κινητικά προβλήματα μετέφερε ως λαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο Ιμπραχίμ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπραλο διένυσαν μια απόσταση 100 μέτρων στο κέντρο φιλοξενίας και στη συνέχεια ο Σύρος πρόσφυγας παρέδωσε τη φλόγα.

Η ιστορία του Ιμπραχίμ συγκλονίζει. Πριν από τρία χρόνια ο Ιμπραχίμ έχασε το πόδι του από το γόνατο και κάτω, όταν βομβαρδίστηκε η γειτονιά του στην πόλη Deir Es Zor.

rio10-1

Νοσηλεύτηκε στην Τουρκία για περίπου ένα χρόνο και μετά πέρασε στην Ελλάδα όπου ζήτησε άσυλο.«Στην αρχή δεν μπορούσα να δεχθώ την αναπηρία μου. Ομως γρήγορα κατάλαβα ότι κι εγώ είμαι κι εγώ όπω όλοι οι άνθρωποι» λέει ο ίδιος.

Με την βοήθεια ενός κοινωνικού λειτουργού, κατάφερε να βρει δουλειά, να νοικιάσει ένα σπίτι και να αρχίσει πάλι να αθλείται. Εχει μάθει λίγα ελληνικά και δουλεύει 10 ώρες την ημέρα.

Τρεις φορές την εβδομάδα προπονείται στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων «Πρωτοπόροι». Πρόκειται για το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA. Παράλληλα, συμμετέχει στην ομάδα του Αμαρουσίου στο μπάσκετ με καρότσι, η οποία ειναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι

«Μετά από 20 χρόνια, το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Ηθελα να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα θα γίνω λαμπαδηρόμος της Φλόγας. Είναι μια μεγάλη τίμή για μένα» λέει ο Ιμπραχίμ. Ο επόμενος στόχος του είναι με σκληρή δουλειά να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλει να μπει στο Στάδιο Μαρακανά μαζί με την ειδική ομάδα προσφύγων που ετοιμάζει η ΔΟΕ με θύματα πολέμου από όλον τον κόσμο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!