Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κώστας Κωστόπουλος: Αθωώθηκε ομόφωνα ο πρώην σκηνοθέτης του “Σασμού” για το αδίκημα του βιασμού

Την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου από την κατηγορία του βιασμού της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου τον Ιούλιο του 2010 αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους του σκηνοθέτη, ενώ συγγενής της καταγγέλλουσας φώναζε «αίσχος, δεν λυπάστε τα 14χρονα».

Την αθώωση του κατηγορουμένου είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας της έδρας, Στέφανος Μπαξεβάνης. Ο εισαγγελέας είχε τονίσει στην αγόρευσή του πως έχει σοβαρές αμφιβολίες για τη ενοχή του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως «μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό». Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε επισημάνει επίσης πως η κατάθεση της καταγγέλλουσας ηθοποιού ήταν ψυχρή και δεν έδειξε πως αυτά που έλεγε τα είχε ζήσει.

«Η καταγγέλλουσα διακινδύνευσε να μην μπορεί να υποστηρίξει όσα καταγγέλλει. Σεβαστό το επιχείρημά της ότι ήταν στην αρχή της καριέρας της, ότι προερχόταν από αξιοσέβαστη οικογένεια και ότι θα ήταν μη αρεστή ως στιγματισμένη. Θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα στην καταγγελία της η άμεση χρονικά καταγγελία, ο ορισμός ενός ιατροδικαστή να δει αν υπάρχουν σημάδια άσκησης βίας, να εξεταστεί το αλκοόλ στο αίμα της, το οποίο θα μπορούσε να πράξει και ιδιωτικά, στον γυναικολόγο της ας πούμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί την κατηγορία στην απολογία του και είχε υποστηρίξει πως φιλήθηκαν με την καταγγέλλουσα και της πρότεινε να σταματήσουν σε πάρκινγκ κοντά στο κλαμπ που θα πήγαιναν. «Ήμασταν στο μπροστά κάθισμα και φιλιόμασταν και μετά πήγαμε στο πίσω κάθισμα για πιο άνετα. Δεν θυμάμαι πόσο είχε προχωρήσει η κατάσταση, μου λέει “σταμάτα”. Εγώ σταμάτησα και της λέω “έπαθες κάτι;”. Μου λέει “θέλω να φύγουμε και να πάμε στο μαγαζί στις φίλες μου”», τόνισε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.\

Βάσω Παλαιού

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!