Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0: Οι “μπέμπηδες του Θρύλου” χάζεψαν την Ευρώπη!

Η κορυφή της Ευρώπης ανήκει δικαιωματικά στην ομάδα Κ19 που έχει ο Ολυμπιακός, η οποία ήταν απίθανη στον τελικό του UEFA Youth League, “σκορπίζοντας” με 3-0 τη Μίλαν, στο ματς που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας, δίπλα στα γραφεία της UEFA. Γκολάρες και μπαλάρα από τους νεαρούς “ερυθρόλευκους, οι οποίοι κυριάρχησαν στο ματς κι έγραψαν ιστορία αφού έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόδφαιρο.

Η χρυσή ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς για τον Ολυμπιακό

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και ήταν κανονικά στον πάγκο, δεν είχε αγωνιστικά προβλήματα και παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Στην οποία είχε στα στόπερ τους Κ. Κωστούλη, Κουτσίδη, Πρεκατέ, τετράδα στο κέντρο με Κουτσογούλα, Μπάκουλα, Μουζακίτη, Αλαφάκη και στην επιθετική γραμμή ήταν οι Παπακανέλλος, Πνευμονίδης και Χ. Κωστούλας.

Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις για να σκοράρει στα πρώτα 15 λεπτά

Ο Ολυμπακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να βάλει ένα γκολ στα πρώτα 15 λεπτά. Στο 3ο λεπτό χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες για τους “ερυθρόλευκους” με την επιθετική τους τριπλέτα.

Η πιο κλασσική φάση ήταν στο 9ο λεπτό όταν ο Πνευμονίδης πάτησε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Παπακανέλλο στο ύψος της περιοχής αλλά το πλασέ του πήγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ραβέρ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός είχε μια φάση με τον Πνευμονίδη, που ελέγχθηκε από το VAR, για το αν ήταν πέναλτι.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πλησιάσουν την δική τους μεγάλη περιοχή. Κάτι που δεν άλλαξε έως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το πέναλτι και δύο απίθανα γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός μέσα σε έξι λεπτά

Η εικόνα του αγώνα πήγε να αλλάξει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τη Μίλαν να είχε δύο καλές φάσεις, όπου στην μία ο Σίνα έδειξε τα αντανακλαστικά του.

Όμως ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και στο 60′ κέρδισε πέναλτι με τον Μουζακίτη να το εκτελεί και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πέναλτι που δόθηκςε μέσω VAR γιοα χέρι παίκτη της Μίλαν, με τον διαιτητή αρχικά να είχε χάσει την φάση.

Δεν πρόλαβε να περάσει ένα λεπτό και ο Παπακανέλλος έβαλε μια τρομερή γκολάρα, χορεύοντας τον αντίπαλο του.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!