Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εύα Καϊλή στο Sky News: “Με χρησιμοποίησαν ως τρόπαιο και τώρα θέλουν να θάψουν την υπόθεση”

Επιμένει στην αθωότητα της για το Qatargate η Εύα Καϊλή και σε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News έναν χρόνο μετά την σύλληψή της, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες.

“Πριν από ένα χρόνο, η Εύα Καϊλή ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Στη συνέχεια, η καριέρα της κατέρρευσε θεαματικά αφού η αστυνομία βρήκε μεγάλα χρηματικά ποσά στο διαμέρισμά της. Η Καϊλή, η οποία αρνείται όλες τις κατηγορίες, κρατήθηκε στη φυλακή για τέσσερις μήνες με περιορισμένη πρόσβαση στη μικρή της κόρη. Η καριέρα της φαινόταν ότι είχε τελειώσει. Αλλά τώρα υπάρχει πιθανότητα να καταρρεύσει η εις βάρος της υπόθεση. Δεν της έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες και επέστρεψε στη δουλειά της ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής και έχει ξεκινήσει μια νομική προσπάθεια να καθαρίσει το όνομά της”, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

 

Καϊλή: Χρησιμοποιήθηκα ως τρόπαιο

“Σύμφωνα με τους Βέλγους δικηγόρους μου, χρησιμοποιήθηκα ως τρόπαιο”, λέει η Καϊλή στον Άνταμ Πάρσονς, ανταποκριτή του Sky News στις Βρυξέλλες και περιγράφει τι συνέβη το πρωϊνό της 9ης Δεκεμβρίου 2022, όταν άλλαξε η ζωή της.

Ένα μήνυμα από μια φίλη έλεγε ότι κάτι είχε συμβεί στον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζορτζί, και οτι ενεπλάκη η αστυνομία.

Η Καϊλή αναφέρει οτι πανικοβλήθηκε, νομίζοντας ότι είχε τροχαίο ατύχημα. Δεν υπήρχε απάντηση από το τηλέφωνό του.

Τότε έλαβε ένα άλλο μήνυμα, ότι ο Τζιόρτζι συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για το αφεντικό του, τον πρώην ευρωβουλευτή και νυν λομπίστα Πιερ Αντόνιο Παντζέρι. Τότε ήταν που μπήκε στο γραφείο του συντρόφου της και βρήκε μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

“Είναι ο ιδιωτικός του χώρος. Έψαχνα κάτι για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Ανακάλυψα μια τσάντα με μετρητά. Ήταν μια τσάντα που δεν την αναγνώριζα. Κατάλαβα ότι ήταν του Παντζέρι και θέλησα να την επιτρέψω”, λέει.

Η Καϊλή υποστηρίζει ότι τηλεφώνησε στην αστυνομία, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κανένα, αποφάσισε ότι το καλύτερο ήταν να βγουν τα χρήματα από το διαμέρισμά της. Έτσι είπε στον πατέρα της, Αλέξανδρο, που την επισκεπτόταν, να μεταφέρει τα χρήματα στο ξενοδοχείο του, που βρισκόταν πολύ κοντά στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να τα παραλάβει από εκεί ο Παντζέρι. Αλλά η αστυνομία σταμάτησε τον πατέρα της στο ξενοδοχείο και η Καϊλή συνελήφθη.

“Ανήκαν στον Παντζέρι”

Η Καϊλή επιμένει ότι είναι αθώα, ότι δεν γνώριζε νωρίτερα για τα χρήματα και υπέθεσε ότι ανήκαν στον Παντζέρι λόγω των σχέσεών του με τον σύντροφό της και απλώς θέλησε να του τα επιστρέψει. Ο Βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι στη συνέντευξη εμφανίστηκε γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά ταυτόχρονα και νευρική, καθώς την τρώει η αγωνία να καταρριφθεί η εις βάρος της κατηγορία.

 

“Ήταν δικά σας κάποια από τα χρήματα σε εκείνη την τσάντα;”, τη ρώτησε.

“Όχι. Μόνον του Παντζέρι. Υπάρχουν ηχητικές καταγραφές που το αποδεικνύουν”, απάντησε η Καϊλή, εξηγώντας ότι πρόκειται για στοιχεία που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες και τα οποία είδαν οι συνήγοροί της.

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!