Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έτοιμο για τη μεγάλη επίθεση, τανκς στα σύνορα με τη Γάζα

Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης, “σαρωτικής”, όπως τη χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ κατά της Χαμάς όπως όλα δείχνουν. “Η Γάζα δεν θα είναι πια ίδια” δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, “το ISIS της Γάζας θα εξαλειφθεί από προσώπου γης” είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας. 

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, αλλά η πολιτική ηγεσία δεν έχει δώσει ακόμη το “πράσινο φως”. Ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δυνάμεις “προετοιμάζονται για μία χερσαία επίθεση εάν αποφασιστεί”, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη η απόφαση. Το Ισραήλ συνεχίζει να ασφαλίζει τα σύνορά του και αναπτύσσει τανκς, λέει. “Όποιος πλησιάσει τον φράχτη θα τουφεκιστε, οποιοσδήποτε», είπε «Κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει”.

Η Επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας

Την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. «Ο αριθμός των μαρτύρων έφθασε τους περίπου 1.200 και ο αριθμός των τραυματιών τους περίπου 5.600», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Γάζα, την έκτη ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών επιχειρήσεων αντιποίνων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίστηκε το ισραηλινό σφυροκόπημα εναντίον στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις επιδρομές του Ισραήλ σκοτώθηκαν 15 άτομα. Συνολικά οι νεκροί και στις δύο πλευρές ξεπερνούν τους 2.300.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!