Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποια είναι η 25χρονη ηρωίδα που έσωσε ένα κιμπούτς από τους ενόπλους της Χαμάς;

Η 25χρονη Ίνμπαρ Λίμπερμαν, επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του κιμπούτς Νιρ Αμ στο Ισραήλ, έσωσε την κοινότητα από εισβολή της Χαμάς το περασμένο Σαββάτο.

Ποια είναι η 25χρονη ηρωίδα;

Η Λίμπερμαν, η οποία ηγείται της ομάδας από τον Δεκέμβριο του 2022, άκουσε εκρήξεις και αντιλήφθηκε ότι επίκειται επίθεση. Έτρεξε να ανοίξει το οπλοστάσιο και να μοιράσει όπλα στην ομάδα της, την οποία τοποθέτησε στη συνέχεια σε στρατηγικά σημεία στο κιμπούτς. Έστησε επίσης παγίδες και ετοιμάστηκε να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες.

Η μάχη που ακολούθησε κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και η ομάδα ασφαλείας του Νιρ Αμ εξουδετέρωσε περισσότερους από 20 ενόπλους της Χαμάς. Η ίδια η Λίμπερμαν σκότωσε πέντε τρομοκράτες μόνη της.

Η γενναία της δράση έχει επαινεθεί από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς. Η εφημερίδα Maariv Daily την αποκάλεσε “ηρωίδα” και δήλωσε ότι “ο λόγος που το Νιρ Αμ και η γύρω περιοχή προστατεύτηκαν είναι η Ίνμπαλ”.

“Ήταν καταπληκτικό, ο σύζυγός μου ήταν μέρος της ομάδας ετοιμότητας. Άκουσαν τους πυροβολισμούς, επικοινώνησαν με τα άλλα μέλη της ομάδας και με την Ίνμπαρ και αρχικά ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα. Αλλά η Ίνμπαλ αποφάσισε να μην περιμένει. Για την ακρίβεια το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν νωρίς απέτρεψε δεκάδες απώλειες” δήλωσε η κάτοικος του κιμπούτς, Ίλιτ Παζ στην Israel Hayom.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!