Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Tρίτη ημέρα πολέμου στο Ισραήλ: Πάνω από 1.100 νεκροί, σκληρές μάχες σε 7 σημεία

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ με τη Χαμάς, με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να μετρούν ήδη εκατοντάδες απώλειες και τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά τους 1.100, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας

Οι μάχες μεταξύ των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ και ενόπλων της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς συνεχίζονται σε επτά – οκτώ σημεία εντός του εδάφους του Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το πρωί της Δευτέρας ο ισραηλινός στρατός. “Μαχόμαστε ακόμη. Υπάρχουν επτά έως οκτώ ανοικτά σημεία γύρω από τη Γάζα όπου έχουμε ακόμη άνδρες μας να μάχονται με τρομοκράτες”, σημείωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Richard Hecht σε εκπροσώπους του Τύπου. “Θεωρούσαμε ότι από την Κυριακή θα είχαμε πια τον πλήρη έλεγχο”, είπε. “Πλέον ελπίζουμε να πετύχουμε τον στόχο μας μέχρι το τέλος της Δευτέρας”. 

“Παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο αναμέναμε», πρόσθεσε. «Πιστεύαμε ότι χθες θα είχαμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος της σημερινής ημέρας”, εξήγησε.

Στη διάρκεια της νύκτας “μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ιπτάμενα μέσα και το πυροβολικό έπληξαν περισσότερους από 500 τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ”, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Τα αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονταν και σήμερα το πρωί. Δημοσιογράφος του AFP είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από τη Γάζα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προετοίμασε τους ομοεθνείς του για έναν “μακρύ και δύσκολο πόλεμο”, δεσμευόμενος ότι η Χαμάς θα πληρώσει “ένα χωρίς προηγούμενο τίμημα”.

Την ίδια ώρα, στόλο συνολικά 90 αεροσκαφών στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε ετοιμότητα το λιμάνι της Σούδας για το πυρηνοκίνητο “Gerald Ford”, το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.

Σε κατάσταση σοκ μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από ιδρύσεως κράτους, το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς χθες Κυριακή, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση την προηγουμένη από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας. Επιδιώκοντας να ξαναπάρει το πάνω χέρι έπειτα από αυτή την επίθεση ευρείας κλίμακας –από γη, αέρα και θάλασσα– το Σάββατο, εβραϊκή αργία, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχιζαν χθες να καταδιώκουν μέλη της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και να εξαπολύουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου καταστράφηκαν κι άλλα κτίρια.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!