Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Από την Ελλάδα πέρασε ως πρόσφυγας τρομοκράτης που αιματοκύλισε την Ινδία

Ο Μουχαμάντ Γκανί Ουζμάν που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στο Μουμπάι με τους 164 νεκρούς το 2008, ταξίδεψε μαζί με τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο

Τρόμο προκαλεί η πληροφορία ότι ένας από τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Μουμπάι της Ινδίας, το 2008 αφήνοντας πίσω τους 164 νεκρούς, πέρασε από την Ελλάδα ως πρόσφυγας τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Μουχαμάντ Γκανί Ουζμάν ταξίδεψε με το ίδιο πλοίο με το οποίο πέρασαν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια δύο από τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Ουζμάν μαζί με άλλον έναν άνδρα, τον 28χρονο Αλγερινό Αντέλ Χανταντί, συνελήφθησαν τελικά τον Δεκέμβριο στην Αυστρία.

Η είδηση της σύλληψης του Ουζμάν, ο οποίος θεωρείται ότι είναι αυτός που κατασκεύασε τις βόμβες με τις οποίες έγινε η επίθεση του 2008 σε ξενοδοχεία στο Μουμπάι, πυροδότησε εκ νέου τους φόβους για παρουσία δεκάδων τζιχαντιστών στην Ευρώπη που κυκλοφορούν ελεύθεροι υπό το «μανδύα» του πρόσφυγα.

Την επίθεση στην Ινδία είχε πραγματοποιήσει η πακιστανική οργάνωση Lashkar-e Taiba προκαλώντας το θάνατο 164 ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους και ένας ελληνοκύπριος, πολυεκατομμυριούχος, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!