Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τα… άκουσε από την Ντονατέλα Βερσάτσε η Μελόνι

Τα βέλη της κατά της πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι έστρεψε η Ντονατέλα Βερσάτσε, για τις πολιτικές που υιοθετεί η κυβέρνησή της και στοχοθετούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η ομιλία κόλλαφος

Σε ομιλία της στη Σκάλα του Μιλάνου αναφέρθηκε σε μια κυβερνητική πολιτική που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια και επιτρέπει μόνο στο βιολογικό γονιό να αναγνωρίζεται επισήμως ως γονέας, με αποτέλεσμα, όπως το έθεσε χαρακτηριστικά η δημιουργική διευθύντρια του οίκου μόδας που ίδρυσε ο αδερφός της, Τζιάνι, «να περιορίζουν τις ελευθερίες μας. Πρέπει όλοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία σε μια εποχή που οι τρανς άνθρωποι υποφέρουν από φρικτή βία, που τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν θεωρούνται παιδιά τους, μια εποχή που οι φωνές μειονοτήτων δέχονται επιθέσεις από νέους νόμους και η κυβέρνησή μας προσπαθεί να αφαιρέσει από τους ανθρώπους το δικαίωμα να ζουν όπως επιθυμούν». Μάλιστα, σε συναισθηματική φόρτιση θυμήθηκε την ημέρα που ο αδελφός της της αποκάλυψε τη δική του σεξουαλική ταυτότητα. «Ήμουν έντεκα ετών όταν ο αδελφός μου, Τζιάνι, μου είπε ότι ήταν gay. Για μένα δεν άλλαξε τίποτε. Τον αγαπούσα και δεν με ένοιαζε ποιον αγαπούσε» είπε.

Το πλήθος την καταχειροκρότησε μέσα στη Σκάλα του Μιλάνου, όπου τιμήθηκε με βραβείο ανθρωπιστικής προσφοράς, ενώ ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της έπλεξαν το εγκώμιο, ως «το πρώτο άτομο στην Ιταλία που είναι τόσο σαφές και κατηγορηματικό έναντι των ομοφοβικών πολιτικών της κυβέρνησης», όπως είπε ο Φράνκο Γκριλίνι, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

 

Δημοσιεύθηκε από την έντυπη OnTime στις 29/9

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!