Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα πάω σύντομα φαντάρος, θέλω να υπηρετήσω σε κάποιο ακριτικό νησί”

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη του, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Star.

Ο Στέφανος Κασσελάκηςμίλησε το βράδυ της Πέμπτης (28/09) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για πολλά θέματα της επικαιρότητας, ενώ είπε ότι μπήκε στην «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί του το ζητούσε ο κόσμος. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης πως δεν είναι πρόβλημα ότι δεν θα βρίσκεται στην Βουλή.

«Μεγάλη ανεπάρκεια του κράτους και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη του. Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη» είπε μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς.

«Ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι πρόβλημα που δε θα μπει στη βουλή, ο ίδιος απάντησε: «Δεν είναι πρόβλημα. Θα ήταν σα να λέμε ότι οι μόνοι που μπορούν να είναι ηγέτες μιας παράταξης είναι μόνο όσοι είναι στη Βουλή…». «Εγώ θα είμαι με τον κόσμο και θα φέρουμε τη δική μας κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στον κόσμο» συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προτείνουμε λύσεις… Δε θα περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές. Από τώρα θα χτίζουμε με τις κοινωνία τις μεταρρυθμίσεις» είπε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση αν νιώθει αριστερός, απάντησε: «Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο με τον ναύαρχο  Αποστολάκη, αναρωτήθηκα γιατί παιδιά δεν έχουν δει αυτό το νησί. Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και πολιτική, με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο».

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους με νέες νοοτροπίες» σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ίδιος είπε ότι τόλμησε την υποψηφιότητά του, γιατί του το ζητούσε ο κόσμος. «Από τις ιδέες μου και τις θέσεις μου προέκυψε η υποψηφιότητά μου» είπε, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψηφίους του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξει με ξένα πανεπιστήμια. Έχω πάει κι εγώ. Μπορούμε να το κάνουμε…»

«Είναι πολλοί λόγοι που ένα κόμμα έχασε την μισή του δύναμη. Εγώ δεν πιστεύω στην απλή αναλογική… Η παράταξη δεν πρέπει μόνο να είναι ενωμένη αλλά να μεγεθυνθεί… Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Θέλω ο νέος κόσμος να γίνουν μέλη που θα συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής» είπε.

«Θα σεβαστώ το καταστατικό… Τα μήλη του κόμματος πρέπει να συμμετέχουν. Να μην είναι μια διαδικασία από τη βουλή και τους φορείς που καθορίζει την πολιτική του κόμματος… Τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Προβλήματα που τα μαθαίνουμε από την κοινωνία όχι να παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις. Αυτό είναι αλαζονεία».

Στέφανος Κασσελάκης: Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του επιτέθηκαν

«Σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση. Έχω ζητήσει 2 φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει… Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα» είπε ο κύριος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα, απάντησε:

«Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο… Το κόμμα είναι για τον πολίτη. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ο ιδιόκτητης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος».

Τι είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Μιλώντας για την ακρίβεια, πρότεινε μείωση ΦΠΑ και ειδικό φόρο στα καύσιμα. Στον Έβρο πάνε απέναντι στην Τουρκία για τα ψώνια και τα καύσιμά τους. «Να τα δοκιμάσουμε πιλοτικά για να δούμε αν θα πετύχει».

«Λέμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010. Η επενδυτική βαθμίδα έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη».

«Έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα» είπε και σε ερώτηση για το τι θα έκανε ο ίδιος, μίλησε για το κοινωνικό κράτος.

Όσο για το από πού θα το χρηματοδοτούσε, απάντησε: «Το να έχουμε σύνεση στις επενδύσεις που κάνουμε, το να φτιάχνουμε ένα κράτος που δημιουργεί αξία για τον πολίτη… Η συνετή διαχείριση των πόρων μας… Η κοινωνία αλλάζει από κάτω προς τα πάνω, όχι με ένα pass».  «Στέγη, αποκέντρωση, πράσινη μετάβαση και κοινωνικό κράτος» συμπλήρωσε. Για την φορολογία είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση των φόρων.

Για την εξωτερική πολιτική

«Ο διάλογος μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία είναι ευπρόσδεκτος. Είναι καλό ότι έχουν μειωθεί οι παραβιάσεις. Αλλά η συζήτηση στη Χάγη πρέπει να είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ. Για κανένα άλλα ζήτημα. Η αποστρατικοποίηση των νησιών είναι κόκκινη γραμμή. Πρεσβεύω την πατριωτική αριστερά».

«Θα πάω στρατιώτης»

«Θα πάω στρατιώτης. Είναι τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα μου και να την υπηρετώ… Θα πάω σύντομα. Εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε μία σειρά. Θα ήθελα να είναι δυνατόν, να πάω σε ακριτικό νησί! Λέω όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε άρα είμαι ενθουσιασμένος για τη στρατιωτική μου θητεία».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!