Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Φρέντι Μπελέρης: Παρατείνεται η προφυλάκισή του – Απορρίφθηκε το νέο αίτημα των δικηγόρων του

Απέρριψε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο για την Πάταξη της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντι Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.

Ευθεία αντιπαράθεση Μπελέρη-Ράμα

Τις τελευταίες μέρες ο κ. Μπελέρης έχει έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα. Αφορμή στάθηκε η μακροσκελής ανάρτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος υπονόησε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απαιτεί διαφορετική μεταχείριση λόγω της ελληνικής υπηκοότητάς του.

Ο Μπελέρης υπενθυμίζει ότι τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα και υποστηρίζει ότι στα 33 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, μόνο ένα άτομο έχει συλληφθεί για τα φερόμενα εκλογικά εγκλήματα. «Κι αυτό το άτομο είμαι εγώ και είμαι ελληνικής καταγωγής» τονίζει και συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρατυπιών, αλλά και πάλι μόνο εκείνος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!