Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Επιβεβαίωση από τις βελγικές αρχές ότι συνελήφθη ο συνεργάτης του Αμπντεσλάμ

Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν απόψε ότι συνελήφθησαν ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος θεωρείται πως ενέχεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς και άλλα τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας άνδρας που πιστεύουν ότι ήταν συνεργός των βομβιστών-καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες την 22η Μαρτίου.

Ο Αμπρινί, Βέλγος υπήκοος, 31 ετών, βρισκόταν στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου είχε καταγραφεί από μια κάμερα πρατηρίου βενζίνης να οδηγεί ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε άλλος ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Σαλά Αμπντεσλάμ, καθ’ οδόν από το Βέλγιο προς την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Οι Βέλγοι εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν εάν ο Αμπρινί είναι ο “άνδρας με το καπέλο” που καταγράφηκε από τις κάμερες στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών μαζί με τους δύο βομβιστές-καμικάζι την 22η Μαρτίου.

Μερικές ώρες νωρίτερα, πηγές στη βελγική αστυνομία είχαν γνωστοποιήσει τη σύλληψη άλλων δύο προσώπων, ο ένας από τους οποίους, ο Οσάμα Κ., μπορεί να βρισκόταν σε επαφή με τον καμικάζι που διέπραξε την επίθεση στον σταθμό του μετρό των Βρυξελλών την ίδια ημέρα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!