Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Ξεσπάει» ο Λεονάρδος Μπελέρης: «Η ομηρία του αδελφού μου είναι καθαρά πολιτική»

Με κεντρικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη , Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χειμάρρα.

Καθώς συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την σύλληψη και προφυλάκιση του Μπελέρη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, οι αλβανικές δικαστικές αρχές εξακολουθούν να τον κρατούν προφυλακισμένο χωρίς να έχουν ορίσει δικάσιμο, ενώ δεν του έχουν απαγγελθεί καν επίσημες κατηγορίες.

Στην Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος, σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε χθες στην Χειμάρρα. «Εμείς χθες κάναμε ένα συλλαλητήριο, όπου εκεί ήταν καλεσμένοι και νομικοί με καταγωγή από την Αλβανία. Αυτή την στιγμή η κράτηση και ομηρία του αδελφού μου είναι καθαρά πολιτική. Δυστυχώς, ο χρόνος έχει κυλήσει», είπε ο Λεονάρδος Μπελέρης.

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κανέναν νομικό πλαίσιο που να μην επιτρέπει στο δήμαρχο να αναλάβει τα καθήκοντά του».

Ο Θοδωρής Γκούμας, πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, ζήτησε να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία έκδοσης νέων αδειών για τουριστικά θέρετρα και ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν τις περιουσίες τους οι Χειμαρριώτες.

Από την πλευρά του ο Λεονάρδος Μπελέρης επιβεβαίωσε τα όσα συμβαίνουν κι είπε: «Είναι πολύ μεγάλη η διάκριση που γίνεται στους ντόπιους και μόνιμους κατοίκους. Αυτή την στιγμή στην επαρχία της Χειμάρρας ό,τι νέο κτίριο υπάρχει δεν ανήκει σε μόνιμο κάτοικο».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!