Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Daily Mail για το «Κίνημα της Πετσέτας»: «Θυμωμένοι Έλληνες σε πόλεμο κατά της ξαπλώστρας»

Στο «Κίνημα της Πετσέτας» αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα της και η Daily Mail. Το ρεπορτάζ του γνωστού βρετανικού μέσου αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των πολιτών για ελεύθερες παραλίες, αλλά και τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Θυμωμένοι Έλληνες, ντόπιοι, στο πλαίσιο του «Κινήματος της Πετσέτας», εξαπολύουν πόλεμο κατά της ξαπλώστρας σε αγαπημένα βρετανικά τουριστικά θέρετρα, γράφει η Daily Mail. «Οι Έλληνες κάτοικοι και παραθεριστές των ελληνικών νησιών έχουν αγανακτήσει με την “κατάληψη” των παραλιών από Βρετανούς τουρίστες», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Το «Κίνημα της Πετσέτας» που δημιουργήθηκε στην Πάρο σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ντόπιοι δεν βρίσκουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες λόγω των εταιριών που νοικιάζουν τις ξαπλώστρες. Οι συγκεκριμένες εταιρίες λειτουργούν παράνομα αφού επιτρέπουν στους τουρίστες να προκρατήσουν τις ξαπλώστρες σε υπερβολικά υψηλή τιμή με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να μην έχουν πού να καθίσουν, αναφέρει η Daily Mail.

Στο δημοσίευμα, το γνωστό βρετανικό μέσο σημειώνει ότι τον Ιούλιο πολίτες οργάνωσαν διαδηλώσεις στις ακτές της Πάρου με πανό που έγραφαν: «Διεκδικήστε την παραλία: Το κίνημα των πολιτών της Πάρου για ελεύθερες παραλίες».

«Καθώς το κίνημα εξαπλώνεται και σε άλλα νησιά, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Οικονομικών, έδωσε εντολή στην αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες στις δημοφιλείς περιοχές για τον περιορισμό των παράνομων επιχειρήσεων», συνεχίζει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

daily_Mail

Το περασμένο καλοκαίρι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ καθώς ήταν περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Το αποτέλεσμα ήταν μια έξαρση των επιχειρήσεων που χρεώνουν για κρατήσεις πετσέτας και ξαπλώστρας στις κορυφαίες παραλίες.

Η ομάδα Save Paros Beaches έδειξε μια επιχείρηση να χρεώνει 60 ευρώ (51,68 λίρες) στους τουρίστες για να νοικιάσουν μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες για μια ημέρα. Με 120 ευρώ (103,36 λίρες), οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν μια «περιοχή VIP».

Παρά τη συγκέντρωση 2.200 υπογραφών, ο δήμαρχος Πάρου ήταν ασαφής για το πώς θα λυθεί το θέμα. «Ο καθένας μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει γιατί δεν είχε ποτέ τον έλεγχο, πόσο μάλλον να έχει συνέπειες που του αποδίδονται» είπε σχετικά ο δήμαρχος του νησιού.

Με πληρφορίες από Daily Mail

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!